Home > Nieuws > Sport > Mohamed Boukrouche: Sport verbroedert
sportman van het jaar

Mohamed Boukrouche: Sport verbroedert

30/01/2017 - 13:30

Mohamed Boukrouche, sportman van het jaar 2013 in Gorinchem, is trots op zijn stad. Hier beleeft hij zijn mooiste sportmomenten.

Wat is jouw band met de stad?  
Ik ben door en door Gorcumer. Ik woon hier al mijn hele leven, dit is en blijft echt mijn thuishaven. Ik zou op dit moment nergens anders willen wonen! 

Wat is je favoriete plek in Gorinchem?

Mijn favoriete plek ligt in de Haarwijk, de wijk waar ik woon. Ik heb mooie herinneringen aan de Koningin Wilhelminalaan. Dat is een gezellige winkelstraat waar ik vroeger gezellige tijden heb beleefd met vrienden. 

Waar ben je het meest trots op als inwoner van deze stad?

Gorinchem is een stad met een grote diversiteit aan mensen. Je kunt wel stellen dat dit een smeltkroes is van culturen. Wat deze smeltkroes met elkaar gemeen heeft? Iedereen is hier behulpzaam en staat altijd voor elkaar klaar.

Wat is jouw mooiste herinnering aan Gorinchem?

De mooiste herinnering is zonder twijfel dat ik sportman van het jaar 2013 ben geworden. Ik sta bekend als iemand die trucs uithaalt tijdens het spel. Op toernooien als de Proxsys Cup komen er altijd veel mensen kijken, maar dat het zo gewaardeerd zou worden had ik nooit verwacht! Ik denk nog vaak terug aan het moment van de uitreiking. Het is fantastisch om die waardering te krijgen.

En je mooiste sportmoment?

Veel van mijn mooiste momenten en herinneringen hebben met voetbal te maken. Daarom is mijn mooiste sportmoment de promotie van mijn voetbalelftal van de 4e naar de 2e klasse Unitas Zaterdag. Dat was echt een hoogtepunt voor mij.

Wat vind je van Gorinchem als sportstad?

In Gorinchem worden veel verschillende sporten beoefend en er zijn veel verenigingen. Dat is best bijzonder voor zo’n kleine stad. Wat mij ook opvalt is dat er in deze stad veel mensen zijn met hart voor de club. Ik zie veel vrijwilligers die hun club steunen door dik en dun. Dat vind ik mooi om te zien. 

Waarom is sport belangrijk voor de Gorcumers?

Sport verbroedert en dat is heel belangrijk in deze tijd. Door samen te sporten kun je meer begrip voor andere culturen opbrengen en elkaar leren begrijpen. Voor mij heeft sport een maatschappelijke functie en ik geloof ook voor andere Gorcumers. Tijdens verschillende evenementen geef ik jongeren niet alleen tips & trucs op voetbalgebied. Zo’n evenement biedt ook de gelegenheid om het te hebben over hun toekomst en dromen.

Wat kan er verbeterd worden op sportgebied?

Gorinchem is al een fijne sportstad, maar er valt zeker nog wat te winnen op sportvlak. Ik zou graag zien dat verenigingen beter met elkaar samenwerken door bijvoorbeeld voorzieningen te delen. Door elkaar te helpen worden verenigingen onderling met elkaar verbonden en dat is alleen maar goed voor Gorinchem! 

De Sporter van het Jaar 2017 wordt vrijdag 3 februari gekozen tijdens het Gorcum Sportgala 2017.

Gorinchem Beweegt