Startseite > Node > Elke zondag Koopzondag?
koopzondag

Elke zondag Koopzondag?

11/01/2018 - 15:15

Voortaan mogen alle winkels in Gorinchem elke zondag open van 12-17 uur (behalve op Nieuwjaarsdag en beide Kerstdagen). Dat heeft de gemeenteraad eind vorig jaar besloten. Het nieuwe winkelbeleid is er gekomen op verzoek van winkeliers in de binnenstad en winkelcentra. Ook inwoners kregen een stem; zij gaven in meerderheid aan ook op zondag te willen shoppen.

Wat verandert er in 2018?

Binnenstadsmanager Nita van Wijngaarden: “Iedere ondernemer mag zelf beslissen of hij wel of niet open gaat. Het Piazza Center en Woonboulevard Spijksepoort zijn voortaan elke zondag open. In het Piazza Center zijn in ieder geval de supermarkten en diverse andere winkels open. De winkels in de Spijksepoort zijn allemaal open. Hartje Gorkum houdt het voorlopig op 16 Koopzondagen per jaar: elke laatste zondag van de maand en alle zondagen in december. De supermarkten in het centrum zijn nu al iedere zondag open en enkele andere winkels zoals Action zullen ook vaker open gaan.

Waarom zijn niet alle winkels in de binnenstad elke zondag open?

Nita: “We zien nu dat niet alle winkels meedoen aan de Koopzondagen. Voor veel kleine ondernemers en eenmanszaken is de bezetting nog een probleem. Dat kunnen ze niet elke week bolwerken. Die versnippering is weer niet aantrekkelijk voor het publiek. Hartje Gorkum zet daarom eerst in op meer deelnemers aan de 15 gezamenlijke Koopzondagen om meer bezoekers te trekken. Daarna gaan we kijken of het vaker kan. Als individuele winkels of winkelstraten zelf vaker open willen, kan dat natuurlijk. Hartje Gorkum schrijft dat niet voor, maar als ondernemersvereniging promoten ze eerst de laatste zondag van de maand.”

Koopzondagen in 2018

Binnenstad:

  • Elke laatste zondag van de maand van 12.30-17 uur
  • Alle zondagen in december van 12.30-17 uur
  • Supermarkten: elke zondag van 12-17 uur

Piazza Center (supermarkten en diverse winkels): elke zondag van 12-17 uur

Woonboulevard Spijksepoort: elke zondag van 12-17 uur

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren