Home > Node > Gorinchem lijkt wel een Frans of Italiaans stadje
restaurant fusion

Gorinchem lijkt wel een Frans of Italiaans stadje

16/10/2017 - 12:30

Fusion is een van de laatste culinaire aanwinsten van Gorinchem. Het restaurant is sinds een half jaar geopend in het hart van de stad: op de Grote Markt. Eigenaar Ming Chang en zijn familie en team voelen zich hier helemaal thuis.

Goedemiddag, de reacties van mensen die bij Fusion hebben gegeten zijn enthousiast. Vertel eens wat jullie hier voor lekkere dingen maken.

Wij maken Aziatisch eten, maar op de Frans-Europese manier bereid. Mensen kennen de traditionele Chinese restaurants, de wereldkeukens en de all you can eat-restaurants. Bij Fusion eet je à la carte. Je kunt hier échte Japanse verse sushi eten en de Chinese wokspecialiteiten. Kleine gerechtjes, mooi opgemaakt. Het gaat hier om lekker eten, niet om de hoeveelheid. We doen niet aan grote porties babi pangang en het is geen all you can eat.

Kun je een paar voorbeelden noemen?

Veel mensen kiezen voor het verrassingsmenu van vier of vijf gangen. Elke twee weken verzinnen we daarvoor nieuwe gerechten, zodat je steeds iets anders krijgt. Nu hadden we bijvoorbeeld gepaneerde flensjes gevuld met garnalenvlees en gegrilde witvis met Thaise kerriesaus. We gebruiken ook soft shell crab, ossenhaas, varkenswang en zeeduivel. Een beetje exclusief, maar wel voor goede prijzen! Maar we hebben natuurlijk ook sushi. Daar komen nog steeds de meeste mensen voor. Elke dag wordt er verse vis gebracht. 

En, hoe vinden de Gorcumers Fusion?

Tot zo ver zijn ze enthousiast. De mensen zijn nieuwsgierig. Buiten Facebook hebben we nooit reclame gemaakt, maar mensen horen van anderen over Fusion en komen dan ook proeven.

Hoe ben je eigenlijk in Gorinchem terechtgekomen?

Het pand stond te koop. We kenden Gorinchem niet, maar we kwamen in september 2016 een keer kijken om elf uur ’s avonds. Toen zat het terras op de Grote Markt helemaal vol. We zagen al snel dat de mensen in Gorinchem graag uit eten gaan en deze locatie was perfect voor ons. We hebben twee panden naast elkaar: in het ene kun je afhalen en in het andere hebben we twee restaurantetages.

Wat vind je van de stad?

We wonen hierboven. Gorinchem is heel gezellig. We zitten na sluitingstijd vaak nog een poosje buiten. Dan komen de buren een wijntje of een biertje drinken. Het lijkt wel een Italiaans of Frans stadje waar de mensen na tien uur nog zitten te genieten buiten. De mensen zijn heel aardig. Gorinchem heeft ons een warm gevoel gegeven.

Heb je nog tips voor mensen die voor het eerst komen eten bij Fusion?

Kom eens een verrassingsmenu proberen. Het is iets heel anders dan je gewend bent. En we zijn vanaf twaalf uur open. Nederlanders zijn gehecht aan hun broodje, maar sushi is ook lekker en niet te zwaar bij de lunch.

Fusion is dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Fusion bezorgt sinds kort ook aan huis. Meer informatie over het menu is te vinden op www.sushifusion.nl.

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren