Home > Event > Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Op 28 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt in het hele land aandacht besteed aan het belang van duisternis voor flora en fauna. Daarnaast wordt een begin gemaakt met het tegengaan van lichthinder en energieverspilling. Ook de gemeente Gorinchem doet mee.

Flora- en fauna activiteiten

Gemeente Gorinchem houdt in samenwerking met de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard op 28 oktober drie educatieve flora- en fauna activiteiten in het landschapspark De Donken:

  • Nachtvlinders vangen
  • Vleermuisonderzoek met een batdetector
  • Zaklamp vissen

Deelname is gratis. Wel moet je je aanmelden. Dit kan door te mailen naar: wijkbeheer@gorinchem.nl.

Stichting Gorcum Natuurlijk Groen zorgt, in samenwerking met de bewoners van de Dalemse Donken, voor een hapje en een drankje. De activiteiten beginnen om 19.00 uur vanaf de Dalem Donk. Tussen 22.00 uur en 22.30 uur zijn de activiteiten afgelopen.

Doe mee. Verlichting uit!

Doe tijdens de Nacht van de Nacht zoveel mogelijk licht uit, zowel binnen als buiten. Zo draag je je steentje bij aan een donkere Nacht van de Nacht! Natuurlijk kun je dit ook de rest van het jaar doen om mens en dier te helpen.

Duisternis is belangrijk

Wanneer heb jij voor het laatst een echt donkere nacht gezien? Zo eentje waarin een betoverende hemel vol sterren te zien is? Nederland wordt in de nacht steeds lichter en steeds meer mensen én dieren ondervinden daar hinder van. In veel kantoren en gebouwen is ’s nachts verlichting aan en ook brandt er veel reclameverlichting. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlanders zich stoort aan kantoren die hun lichten laten branden.

Meer informatie

De provinciale Milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu organiseren de Nacht van de Nacht. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

Datum

Contact

Park De Donken
00

Aankomende evenementen