Home > Event > Riddertoernooi op Slot Loevestein

Riddertoernooi op Slot Loevestein

Middeleeuws weekend vol activiteiten

Hoort, hoort, hoort…Edelen, burgers en buitenlui, Slot Loevestein bestaat 656 jaar en daarom roept ridder Siwaert van Hesselt  een riddertoernooi uit op Slot Loevestein. Deze stoere ridder nodigt allen uit te komen kijken op 21 & 22 oktober en de ridders aan te moedigen…Zegt ‘t voort, zegt ’t voort…”

Op 21 en 22 oktober gaan verschillende ridders met elkaar de strijd aan op Slot Loevestein in een spectaculair steekspel te paard. Behalve het toernooi zijn er nog veel meer middeleeuwse activiteiten voor jong en oud!

Het hoogtepunt van beide dagen is de spannende finale, waar iedereen kan zien welke ridder de hand van de jonkvrouw wint. Voor het zover is, kan iedereen de voorbereidingen in het kampement volgen. Er zijn stoere ridders, dappere paarden en schone jonkvrouwen. De ridders gaan met elkaar de strijd aan in het steekspel, maar laten eerder op de dag hun wapenvaardigheden zien in individuele wapenproeven. In de ridderschool leer je hoe je vecht met het zwaard en word je zelf een echte ridder (vanaf 4 jaar). Onder begeleiding van Longbowman en zijn Kasteelschutters kom je alles te weten over het boogschieten. Hoe worden pijlen en bogen gemaakt en waar werden ze voor gebruikt? Je kunt hen al je vragen stellen en vergeet vooral niet zelf een keer te schieten!

In het kasteel ontmoeten bezoekers de twee beeldschone jonkvrouwen aan wie het Riddertoernooi is opgedragen. Zij vertellen verhalen over het leven in de middeleeuwen. In de keuken van het slot vind je de cockemeesters Lena en Marie. In hun ijzeren ketels bereiden ze het avondmaal voor alle manschappen. Wie weet ontfutsel je hen één van de heerlijke middeleeuwse recepten. Overige gasten zijn: Aagje de vertelster, de Meyden van Loevestein en troubadour Lucas.

Heel de vesting van Slot Loevestein wordt tijdens het Riddertoernooi omgetoverd tot Middeleeuws terrein en toernooiveld. Op de middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement. Vanzelfsprekend kun je ook lekker middeleeuws schranzen dit weekend. Bekijk het volledige programma op www.slotloevestein.nl.

Openingstijden en toegangsprijzen

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017 van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Volwassenen: € 13,50

Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 9,00

Kinderen 0 t/m 3 jaar/Museumkaart: gratis

Toegangsprijs is inclusief een bezoek aan het kasteel en toegang tot het festivalterrein. Voorkom wachten bij de kassa en bestel de tickets vooraf op www.slotloevestein.nl.

De leukste weg is over het water

We adviseren om gebruik te maken van de veerdiensten. Niet alleen wegens drukte, maar ook omdat het leuk en bijzonder is! De watertaxi-actie van Riveer boek je met 50% korting dit weekend. Of kom met het voetveer vanaf Woudrichem. Deze vaart doorlopend op zaterdag en zondag van 10.30 – 17.30 uur. 

Datum

Contact

Loevestein 1
0183-447171

Aankomende evenementen