Home > Nieuws > Cultuur > Culturele Route Gorinchem vernieuwd!

Culturele Route Gorinchem vernieuwd!

06/04/2018 - 10:45

De Culturele Route Gorinchem is vernieuwd! Vanaf april ligt er een heel nieuwe route klaar. Met het eerste Gorcumse Vertelcafé in Meneer de Groot en een nieuwe tentoonstelling in het Gorcums Museum.

Nieuw: Gorcums Vertelcafé

De Culturele Route is uitgebreid met een Vertelcafé; een open podium waar 'gewone' mensen hun verhalen over Gorinchem delen. Zondag 8 april is de première bij Meneer de Groot. In deze eerste editie worden verhalen verteld over de Langendijk. Het begint om 14.30 uur.

Voor de draad ermee! - nieuwe expositie in Gorcums Museum

Borduren - het versieren van textiel of andere materialen met naald en garen. Tuttige handarbeid? Niet in deze tentoonstelling! Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau, passen tegenwoordig borduurkunst toe. In het Gorcums Museum is van 7 april t/m 9 september 2018 Voor de draad ermee! te zien, borduren door de eeuwen heen. Een ambachtelijke kunstvorm die helemaal terug is. De mooiste creaties passeren de revue: voorbeelden uit Nederlandse mode van vroeger en nu, antieke liturgische gewaden en topstukken uit de culturen rond de Middellandse Zee, Centraal-Azië en India. Daar heeft borduurkunst een belangrijke symbolische betekenis bij onder meer geboorte, huwelijk en dood. Ook religie en de zon, als brenger van het leven, zijn onderwerpen die - vaak met veel virtuositeit - verbeeld worden.

Musea en galeries in de vesting Gorinchem zetten hun deuren iedere tweede zondag van de maand open van 13.00 tot 17.00 uur. Ook andere locaties van de route zijn het bezichtigen waard. Wil je de route lopen, volg dan de gele vlaggen die de deelnemers van de route hebben uitgehangen. Ook kun je de route uitprinten vanaf onze website www.cultureleroute.nl