Home > Nieuws > Cultuur > Natuurcentrum: Het leukste eiland van Gorinchem!
natuurcentrum

Natuurcentrum: Het leukste eiland van Gorinchem!

10/10/2017 - 14:00

Het Natuurcentrum Gorinchem is een van de groene pareltjes in de stad. Jong en oud verblijven er en beleven de natuur in het Van Andel stadspark in de Gildenwijk. De herfstvakantie is een mooie gelegenheid om het Natuurcentrum te ontdekken. Gitta Spruit, sinds december vorig jaar directeur, nodigt iedereen van harte uit voor een bezoek.

Hoi Gitta, voor de mensen uit Gorinchem en omgeving die er nog nooit geweest zijn: wat is het Natuurcentrum Gorinchem?

Dit is het leukste eiland van Gorinchem. Met de kinderboerderij natuurlijk; er zijn pony’s, geitjes en schaapjes en konijnen waarmee kinderen altijd kunnen knuffelen. Daarbij hebben we een restaurant waar je een broodje en poffertjes en pannenkoeken kunt eten. We organiseren allerlei activiteiten die we altijd aankondigen op Facebook.

Het Natuurcentrum bestaat al jaren. Denk je dat iedereen in de stad het ontdekt heeft?

Pas geleden waren we door de gemeente uitgenodigd om op de dag voor de nieuwe inwoners te staan. Daar waren best veel mensen verbaasd toen ze hoorden wat er in het Natuurcentrum allemaal te doen en te beleven is. In de omgeving van het Natuurcentrum Gorinchem kent iedereen het zeker, maar verderop in de stad en streek wonen vast mensen die hier nog nooit geweest zijn. Tijd om het te ontdekken!

Wat is er te beleven in het Natuurcentrum Gorinchem?

Het overdragen van kennis over de natuur en het milieu aan kinderen is ons voornaamste doel. We hebben hier insectenhotels, een vlindertuin en dierenkasten. Daarnaast bieden we lesmateriaal over natuur en milieu aan scholen aan en geven we excursies door de natuur in de stad. Sinds dit schooljaar hebben we activiteitenmiddagen voor kinderen op vaste momenten in de week. Op woensdag kun je de ene keer dammen, de andere keer haarvlechten of knutselen; steeds iets anders. Vrijdagmiddag wordt er voorgelezen. Dat doen we in samenwerking met scholen in de stad. Beide middagen begint het programma om twee uur. Op onze Facebookpagina kondigen we nieuwe activiteiten altijd aan. In het Natuurcentrum hebben we ook vergaderzalen waarvan bedrijven en organisaties gebruik kunnen maken.

Volgende week is het herfstvakantie. Wat is er dan allemaal te doen?

De programma’s op woensdag- en vrijdagmiddag gaan in de herfstvakantie gewoon door. De woensdag wordt extra leuk en uitgebreid: een oud Hollandse spelletjesdag. Die begint om elf uur. Voor vijf euro krijg je een strippenkaart. Als je aan alle spelletjes hebt meegedaan en de kaart dus helemaal vol hebt, win je een prijs: een lekkere kinderpannenkoek die je zelf mag versieren. We hopen op een mooi zonnetje, maar anders kunnen we altijd uitwijken naar binnen. Natuurlijk kun je ook alle dagen in de herfstvakantie bij de dieren komen kijken in de kinderboerderij.

Bekijk de herfstactiviteiten op de website of Facebook.

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren