Home > Nieuws > Cultuur > Valentijnsactie: met korting naar 'Liefhebben'

Valentijnsactie: met korting naar 'Liefhebben'

05/02/2018 - 16:15

Met haar eigen alternatieve Valentijnsoffensief overlaadt Laura van Dolron in de winter van 2018 de theaters met liefde. Rondom Valentijnsdag brengt zij haar succesvoorstelling Liefhebben weer op de planken, omdat deze dag veel meer betekent dan alleen de romantische liefde met rode rozen en hartjes zoals we hem kennen. In Liefhebben gaat Laura van Dolron in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis op zoek naar wat liefhebben écht is. In haar zoektocht komt zij langs haar oma, Nelson Mandela en haar nichtje van zeven. Ze ontdekt dat geluk en verdriet elkaar niet blijken tegen te spreken, maar elkaar mogelijk maken. De antwoorden die Laura vindt, zijn soms hartverscheurend, dan weer hilarisch en doen je lachen door je tranen heen. Op Valentijnsdag woensdag 14 februari speelt Liefhebben in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

Actie

Speciaal voor Valentijnsdag organiseert Theater Peeriscoop een actie met Primera in de Arkelstraat. Koop je daar het boek 'Liefhebben' van Laura van Dolron, dan ontvang je € 2,50 korting op het toegangskaartje van de voorstelling. Verder is er ook een kortingsactie bij Bakker Bas, speciaal voor Valentijnsdag. Koop je daar een Valentijnstaartje, dan krijg je ook € 2,50 korting.

Reserveren kan op www.peeriscoop.nl en telefonisch 0183-690022. De voorstelling begint om 20.30 uur en de gezellige foyer van Theater Peeriscoop is vanaf 19.30 uur geopend. Tickets kosten (exclusief de actiekortingen) € 17,50, inclusief een gratis consumptie.

Liefhebben werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en is meerdere seizoenen gespeeld. In 2018 speelt Liefhebben in het kader van Laura’s 15-jarige jubileum door Nederland en België. De pers schreef over Liefhebben:

“louterend” (Cutting Edge) 

“een cadeau” (Knack) 

“groots theater” (Het Nieuwsblad/De Gentenaar) 

"het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven" (Theaterkrant) 

De tekst van Liefhebben bleek op zich zoveel kracht te bezitten dat deze in 2016 werd uitgegeven door ISVW Uitgevers. Erno Eskens, uitgever ISVW Uitgevers: ‘Laura is zowel theatermaker als filosoof. Op eigenzinnige en unieke manier bespreekt ze actueel-maatschappelijke thema’s. Ze zet je aan het denken zoals maar weinigen dat kunnen. Daarom zijn we er trots op dat we haar uitgeven.’ Inmiddels is Liefhebben toe aan zijn vierde druk. 

Over Laura van Dolron 
Laura van Dolron (Rotterdam, 1976) creëerde haar eigen theatergenre ‘stand-up philosophy’, waarmee ze volle zalen trekt in Nederland en België. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Haar werk staat in het theater, maar is veel meer dan toneel. Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen, Laura doet het allemaal. 

Over haar succesvoorstelling Sartre zegt sorry schreef de jury van het Nederlands Theaterfestival: ’Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.’

www.lauravandolron.com
https://www.facebook.com/lauravandolron