Home > Nieuws > Events > Van der Donk winnaar Business Event
van der donk

Van der Donk winnaar Business Event

29/11/2017 - 09:30

Voor de derde keer werd maandagavond het Business Event Gorinchem gehouden in De Vijf Zinnen. Daar werden in verschillende categorieën de Gorcumse Ondernemingen van het Jaar gekozen. In de categorie Detailhandel & Horeca was Van der Donk Interieur – van Han en Ellen van der Donk – de winnaar. De dag na de verkiezing spraken we met Han van der Donk.

Hoi Han, gefeliciteerd! Hoe heb je het Business Event ervaren?

Het was overweldigend. Ik vond het een perfect georganiseerde avond. Het was loeidruk, dus dat was even wennen toen we het podium op moesten. Wij zijn maar winkeliers, daar hebben we geen ervaring mee. Maar de film die in onze winkel was gemaakt, kwam goed uit de verf. En toen we hoorden dat we gewonnen hadden, waren we natuurlijk blij. Alle medewerkers waren erbij en ook onze partners die samen met ons in het pand in Oost zitten. Dat maakte het extra leuk om te winnen.

Wat gaf de doorslag in jullie categorie?

Het is natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken, met drie totaal verschillende genomineerde bedrijven (Krimpenfort Lingerie en Metropole waren de andere kanshebbers in deze categorie, red.). Maar de jury heeft zich er wel erg in verdiept. Knap gedaan. De crisisjaren zijn voor alle ondernemers moeilijk geweest, voor ons ook. Toch zijn wij in die periode blijven investeren, omdat we geloven in ons concept: de opbouw van de merken, het conceptmatig denken. Daardoor is het bij ons na 2013 alweer beter gegaan. Daar refereerde de jury aan. Dat vond ik een mooi compliment. Er is verder gekeken dan alleen maar naar de mooie winkel.

Kun je iets vertellen over jullie succesvolle concept?

We zijn én groot én gespecialiseerd in het luxe meubelsegment. We hebben meerdere topmerken (zoals Minotti, B&B Italia, Montis, Cassina, Vitra en Flexform) naast elkaar; in eigen design studio’s onder één dak. Dat trekt klanten uit het hele land. Naast de exclusieve meubelmerken vinden onze gasten in het Open Huis ook ‘geestverwanten’ in vloeren, keukens, woontextiel, audiovisuele producten en – vanaf januari – buitenmeubilair. Ook allemaal prachtig design, uit het hogere segment.

Heb je tijdens het Business Event een ander beeld gekregen van ondernemend Gorinchem?

Ik vond het mooi dat De Groot & Visser won in de categorie Grootzakelijk. De presentatie vond ik geweldig, het bedrijf is geweldig en Anita de Groot deed het ook geweldig. Super om een vrouw op die plek te zien. Zoals het ook goed is dat we een vrouwelijke burgemeester hebben gekregen. Daarmee lopen we voorop in Gorinchem.

De basis in Gorinchem is goed. We hebben een prachtige stad. Alleen weten nog te weinig mensen dat. Gorinchem is klein. Maar het is wél de grootste complete vesting in het land. We moeten er alles aan doen om dat op de bebording langs de weg te krijgen. Als wij met onze winkel bezoekers uit het hele land kunnen trekken, moet de grootste vesting in het land dat ook kunnen!

De prijswinnaars tijdens het Business Event Gorinchem waren INC. gezond werken (Jonge Ondernemer), Van der Donk Interieur (Detailhandel & Horeca), De Groot & Visser (MKB & Grootzakelijk) en Outfit Company Wear (Duurzaamheid).

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren