Home > Nieuws > Sport > Plastic Guerrilla organiseert Plogging Run
plogging run

Plastic Guerrilla organiseert Plogging Run

02/07/2018 - 14:30

 

Actiegroep De Plastic Guerrilla organiseert op zaterdag 7 juli 10.00 -11.30 uur een plogging run. Start: Buiten de Waterpoort Gorinchem. Afstand: 2 tot 5 km.

Wat is plogging?

Plogging is vuilnis/zwerfafval oppakken tijdens het joggen, een hippe trend overgewaaid uit Zweden. Het woord plogging is een combinatie van het Zweedse ‘plocka upp’ (oppikken) en jogging.

Joggers, trimmers en hardlopers worden aangemoedigd om zwerfvuil op te rapen als ze actief zijn. Het is dus niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook goed voor het milieu. Rennen en squats doen (door de knieën zakken) geeft lichaamstraining met het milieu als lachende derde…De plogger neemt een zak of tas mee om het vuil te verzamelen (PG zorgt voor linnen tasjes).

Raids

De actiegroep Plastic Guerrilla heeft inmiddels meerdere succesvolle ‘raids’, anti-zwerfvuilacties, in de omgeving van Gorinchem achter de rug. De PG wil nu (voor wie in de meest letterlijke zin actie wil tegen de achtergelaten rommel in de natuur) een run door Gorinchem organiseren. Het gaat om een relaxt trimuurtje waarbij geen records gevestigd hoeven te worden. De streefafstand is 5 km, maar minder is ook prima. Denk in dit laatste geval aan kinderen of families. Een statement maken tegen de plastic troep in ons milieu is wel zo belangrijk. 

Gorinchem Beweegt

De Plogging Run wordt ondersteund door Gorinchem Beweegt, een initiatief dat zich breed inzet voor het stimuleren van sporten en een gezonde leefstijl. Mochten andere initiatieven of actiegroepen zich willen aansluiten, dan juicht de Plastic Guerrilla dat toe. We zijn immers een spontane volksbeweging, vredelievend, maar…wel agressief tegen zwerfvuil!

We zien je graag op 7 juli! (opgeven hoeft niet)

www.plasticguerrila.nl

info@plasticguerrilla.nl

06-23209059

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren