Home > Nieuws > Winkels > Mijn ziel en zaligheid zitten in Cindruk
cindruk

Mijn ziel en zaligheid zitten in Cindruk

02/10/2017 - 10:30

Het is zo’n typisch oer-Gorcumse winkel in de stad en een naam die Gorcumers als vanzelf associëren met druk-, print- en kopieerwerk: Cindruk. Met eigenaar Cindy Bosch staan we stil bij het 10-jarig bestaan van haar bedrijf.

Hoi Cindy, een mooie mijlpaal voor je bedrijf. Wat is officieel de heuglijke dag?

1 november. Dan bestaat Cindruk precies tien jaar. Ik ben op m’n zolderkamer begonnen met het bedrukken van textiel: shirts en andere dingetjes. Dat is steeds verder uitgegroeid. Ik heb sinds ruim drie jaar de winkel in de Rosmolensteeg. Het is de garagebox bij mijn huis; het was precies wat ik zocht en de gemeente gaf toestemming om hem als winkel te gebruiken. Thuis heb ik nog opslagruimte.

Dus het begon met textiel bedrukken. En wat doet Cindruk nu allemaal?

Poeh, wat doen we niet…? Er zijn steeds nieuwe aanvragen gekomen. Het begon met visitekaartjes en posters en dat ging maar door. We drukken, we printen, we kopiëren, we binden in. We ontwerpen ook, daarvoor hebben we eigen dtp’ers. We maken uitnodigingen, kaarten, banners en we bedrukken alle mogelijke kleding en textiel: bedrijfskleding, babyrompertjes, verenigingskleding. Sinds kort doen we ook beletteringen van auto’s en etalages. Daar is veel vraag naar.

Het is een échte Gorcumse winkel.

Jazeker, ik ben zelf geboren en getogen in de Nieuwstad. Nu woon ik bij de winkel om de hoek. Klanten komen voor het overgrote deel uit Gorinchem en omstreken; we kennen elkaar allemaal. Cindruk blijft maar groeien. Allemaal door mond-op-mond-reclame. En onze leuke website natuurlijk.

Is dat niet een beetje bijzonder, in de tijd van het online winkelen?

Met internet heb ik natuurlijk ook te maken, maar ik merk toch dat de mensen het persoonlijk contact in de winkel prettig vinden. Hier kun je de stoffen en materialen zien en voelen, je kunt de catalogus bekijken voor inspiratie of je kunt je eigen ontwerp laten maken. Alles kan. En als je wilt, denken we met je mee. Over waar je een logo wilt plaatsen en wat een mooie tekstgrootte is bijvoorbeeld. Die service vind je in webshops niet. En als je hoodies voor je club bestelt, wil je toch zeker weten dat je iets moois krijgt.

Gaat het werk je na tien jaar nooit vervelen?

Nee joh! Ik vind het ontzettend leuk. Mijn ziel en zaligheid zitten in Cindruk. Ik heb het na tien jaar nog altijd heel erg naar mijn zin. Dit werk is zo divers. Iedere dag is anders en we maken hier dingen waar mensen heel blij mee zijn. Ik ga echt nooit met tegenzin naar mijn werk.

Met hoeveel zijn jullie eigenlijk in de winkel?

In de winkel sta ik samen met Esra Smaal. Cindruk is een erkend leerbedrijf. Esra is hier afgestudeerd en is daarna blijven werken. Tot ze straks een keer uitvliegt en voor zichzelf begint. Heel leuk, dat dat zo gaat. Rabia helpt sinds kort ook mee in de winkel.

Als echte Gorcumse: wat vind je het mooiste aan de stad?

Ik loop altijd met de hond de Bagijnenwal op, naar molen Nooit Volmaakt. Het Paardenwater vind ik zo’n mooi stukje Gorinchem. En aan de andere kant kijk je uit over de Linge en de bootjes. Dat vind ik prachtig!

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren