Home > Nieuws > Winkels > Van Beuzekom Mode 85 jaar!
familie Van Beuzekom

Van Beuzekom Mode 85 jaar!

04/12/2017 - 15:15

Van Beuzekom Mode bestaat 85 jaar, maar is ‘jonger’ dan ooit! Inmiddels staat al de derde generatie aan het roer en wordt de vierde generatie klaargestoomd. Een echt familiebedrijf dat alles in eigen beheer doet. En dat werkt! We spreken Richard van Beuzekom in zijn Man Cave aan de Botersteeg.

Hoe is het 85 jaar geleden begonnen?

Richard: “Opa Willem van Beuzekom is de winkel op 21 oktober 1932 begonnen in Hardinxveld-Giessendam. Hij was kleermaker en ging bij de boeren langs om pakken op te meten en te maken. Dat deed hij in zijn eigen atelier in de tuin. Twintig jaar later, in 1952, opende hij een winkel in Gorinchem; een groot hoekpand op de Appeldijk. Omdat de brug altijd open stond, besloten ze te verhuizen. Op de Blijenhoek - toen nog een open stuk grond - is in 1978 een heel nieuw pand gebouwd, aan een parkeerplaats. In 1996 is de huidige passage er aangebouwd met allemaal nieuwe winkels. Dat was toen een enorm succes. Ook voor ons!”

van beuzekom mode

Vernieuwing

In 1995 nam Richard de winkel over van zijn vader en ooms. Samen met zijn vrouw Lia heeft hij het roer omgegooid. Richard: “Wij wilden vernieuwen. Uit een onderzoek kwam naar voren dat Van Beuzekom ‘degelijk en betrouwbaar’ was. Wij wilden toe naar ‘betaalbaar en laagdrempelig’. We hebben duidelijke keuzes gemaakt en zijn ons gaan richten op een jongere doelgroep. Met merken als Vila, Jack & Jones en Only, toen dé jonge trendy merken. Van de klassieke merken hebben we bewust afscheid genomen. Het heeft wel 5 jaar geduurd voordat het doorkwam, maar nu weten jongeren ons goed te vinden. We volgen de trends dan ook op de voet. Levi’s, Tommy jeans, G-star worden nu gevreten door de jeugd. Van die hippe merken maken we zelf een selectie. Wij halen de krenten uit de pap; dat is onze kracht!”

"Mensen willen gezelligheid"

Van Beuzekom is een modern bedrijf dat met zijn tijd meegaat. Maar ook een echt familiebedrijf. Richard: “Wij zijn een stadse winkel met een dorpse uitstraling. We hebben duidelijk gekozen voor  jong en trendy. Dat zie je niet alleen terug in de merken, maar ook in de inrichting, de Man Cave, whiskybar, accessoires en speciale events. Iedere zaterdag is er een dj en bakt mijn vrouw Lia theekoek. Mensen willen gezelligheid en dat vinden ze bij ons.

Maar we blijven ons constant aanpassen en vooruit denken. Daarbij worden we geholpen door onze kinderen. Onze drie zonen en dochter werken in het weekend allemaal mee. Door hen blijven we ook bij met nieuwe trends. Onze oudste zoon Rick werkt nu als accountmanager bij een stoer mannenmerk NZA en die ervaring neemt hij ook weer mee naar de winkel. Dat is een goede leerschool om onze zaak straks over te nemen. Wij gaan voor ons bedrijf en dat waarderen mensen!”

Jubileum Magazine

Uiteraard wordt het 85-jarg jubileum uitgebreid gevierd. Zo is er in september bij zo’n 100.000 huishoudens in de regio het Jubileum Magazine op de mat gevallen: 16 pagina's vol mode, trends, historie én kortingsbonnen. Ook de rest van het jaar staat nog in het teken van het jubileum. Ieder weekend is er iets leuks te doen in de winkel. Er zijn mooie kortingsacties rond het thema 85 jaar en er komen nog diverse weggeefacties in samenwerking met fabrikanten. Volg hiervoor de Facebook pagina @vanbeuzekommode.

Website: www.vanbeuzekommode.nl

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren