Workshop Atelier Gastronomique - Koken met Wilde Eetbare Planten - Franse Keuken

zaterdag 24 mei


STERK Workshop Wilde Eetbare Planten - Franse Keuken

Onze eerste editie van het ATELIER Gastronomique biedt een unieke ervaring waarin we je meenemen in de wereld van wilde, eetbare planten. We gaan in op het herkennen van de planten, de beschikbaarheid (het 'seizoen') van de planten, hoe geplukt en bereidt kan worden. 

Na het koken genieten we samen van de maaltijd, voorzien van heerlijke Franse biologische wijn of smakelijke biologische kombucha van Wilder Land. Extra leuk: schrijf je samen met iemand in en ontvang een goodiebag met 5 eetbare planten die je in de tuin kunt planten.

Wat kun je verwachten

Introductie
Doe mee aan een unieke workshop waarin we je kennis laten maken met wilde eetbare planten. Ontdek hun therapeutische werking, bereidingswijze en kook geïnspireerd door de Franse keuken. We laten je kennis maken met de basisregels van het wildplukken.
 

Introductie
Onder be…

Onze eerste editie van het ATELIER Gastronomique biedt een unieke ervaring waarin we je meenemen in de wereld van wilde, eetbare planten. We gaan in op het herkennen van de planten, de beschikbaarheid (het 'seizoen') van de planten, hoe geplukt en bereidt kan worden. 

Na het koken genieten we samen van de maaltijd, voorzien van heerlijke Franse biologische wijn of smakelijke biologische kombucha van Wilder Land. Extra leuk: schrijf je samen met iemand in en ontvang een goodiebag met 5 eetbare planten die je in de tuin kunt planten.

Wat kun je verwachten

Introductie
Doe mee aan een unieke workshop waarin we je kennis laten maken met wilde eetbare planten. Ontdek hun therapeutische werking, bereidingswijze en kook geïnspireerd door de Franse keuken. We laten je kennis maken met de basisregels van het wildplukken.
 

Introductie
Onder begeleiding van een ervaren expert ga je op zoek naar eetbare planten in ons cursusgebied. Leer hoe je deze duurzaam en met respect voor het milieu kunt oogsten, hoe je ze wast en bereid.
 

Koken met wilde planten
Terug in de keuken ga je aan de slag met een speciaal samengesteld menu. Je leert hoe je heerlijke gerechten maakt, zoals frisse salades, smaakvolle pesto’s, hapjes en hartverwarmende soepen. Ontdek technieken om het unieke karakter van elke plant naar boven te halen.
 

Proeven en evalueren
Geniet met elkaar van de zelfgemaakte creaties aan een lange, gezellige tafel. Krijg tips voor het combineren van gerechten met bijpassende wijnen (door onze vrienden van Wijnhandel van Ouwerkerk).
 

Inspiratie
Ga naar huis met nieuwe ideeën, recepten en inspiratie om meer (wilde) planten toe te voegen aan je dagelijkse keuken. 
 

  • Salades: een mix van jonge scheuten en wilde bloemen.
  • Pesto’s: verse kruiden voor smaakvolle sauzen.
  • Hapjes: fijne lekkernijen om je gasten te verrassen.
  • Soepen: troostrijke smaken voor elk seizoen.


Schrijf je nu in!
Deze workshop is geschikt voor iedereen die kennis wilt leren maken met het wildplukken en de kracht van wilde eetbare planten. 


Let op: Wildplukken is in Nederland alleen toegestaan in de daarvoor toegewezen gebieden. We respecteren de Nederlandse wild-plukregels en werken volgens duurzame wildpluk-principes in ons cursusgebied.
 

Let op: De kennis die je opdoet tijdens de workshop is bedoeld voor educatieve doeleinden. Het zelfstandig verzamelen en consumeren van wilde planten is op eigen verantwoordelijkheid. Wij raden aan om altijd een expert te raadplegen voordat je onbekende planten plukt of eet.

Let op: Deze workshop vindt gedeeltelijk buiten plaats, kleed je op de weersomstandigheden. 

Bij slecht weer zitten, richten we een overkapte buiten-plek in. Neem een trui/vest mee. 

 

Over onze Gast en Cursusleider

Elisabeth de Wildt Glaap is natuurgeneeskundige en homeopaat gevestigd in La Sauvetat-de-Savères, Frankrijk. Ze heeft haar studies van 1982 tot 1990 gevolgd aan twee academies voor natuurlijke geneeskunde in Nederland. Sinds haar vestiging in Frankrijk in 1990 heeft ze haar praktijk uitgebreid met verschillende natuurgeneeskundige disciplines. Ze heeft regelmatig aanvullende opleidingen gevolgd bij laboratoria zoals Copmed, Synphonat, La Royale en Aromafréquences by Well-edis.

Daarnaast geeft ze opleidingen en workshops op het gebied van natuurgeneeskunde, waaronder reflexologie, Schüssler-zouten, medicinale en eetbare wilde planten en kookworkshops met wilde planten.

In 2019 publiceerde Elisabeth de Wildt Glaap haar boek La Guérison en Médecine Naturelle ou Le Langage Vibratoire des Plantes. Ze heeft een gerespecteerde en goed gevestigde praktijk binnen de gemeenschap van Franse natuurgeneeskundigen.

Wanneer

  • Nieuw Zaterdag 24 mei 2025 13.00 - 19.00 uur Reserveer

Prijzen

  • € 79,00 Inclusief Wildplukken, eten en drinken
  • Betaalmogelijkheden: Online

Locatie