Home > Event > Culturele zondag

Culturele zondag

Iedere tweede zondag van de maand is een Culturele Zondag in Gorinchem met een keur aan kunst, ambacht en uitvoeringen. Niet alleen musea en podia zijn open tussen 13 en 17 uur, ook galeries en werkplaatsen ontvangen je graag.

Variabel aanbod

Deelnemers kunnen flexibel meedoen wanneer zij willen. Ook zijn er niet meer alleen (vaste) locaties, zoals galerieën, kerken en musea, maar ook activiteiten als muziek, theater, dans, film, workshops, uitleen op wisselende of pop-up locaties. Kijk op de website voor het actuele programma en adressen.

Deze maand

In verband met de vakantie zijn er iets minder activiteiten, maar er is nog genoeg nieuws te beleven.

Kunstenares Monique Schilder exposeert in galerie Vizioen van Milo Kromhout aan de Kalkhaven 54. Zij is bekend om haar typerende kleurgebruik en gewaagde schilderstijl. Ook nieuw is de expositie van Eelke van Willigen in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal. Het is de vaste locatie van Symposion, dus gaat het om abstracte en geometrische kunstwerken.

Nieuw in het Hendrick Hamel Museum is een expositie gewijd aan de vrijwel vergeten Koreaanse oorlog (1950-1953), naast de vaste collectie over de VOC en de reis van Hamel, de Gorcumse ‘ontdekker’ van dat land. In de Aanlegsteiger wordt in het minimuseum gedemonstreerd hoe in de luisterpost in de koude oorlog de Russen werden afgeluisterd, aangevuld met een presentatie over Gorcums wapentuig. In korenmolen De Hoop is nog steeds de expositie te zien over de polder en de oude Hollandse Waterlinie. 

In het stiltecentrum in de toren van de Grote Kerk is een expositie te zien van Marijke Bongers, beeldend kunstenaar met textiele werkvormen. Haar werk herinnert aan het schietincident in januari 1999 op de locatie die daarvoor is ingericht als bezinningscentrum. Ook het Gorcums Museum is geopend voor de succesvolle tentoonstelling ‘Dromen van bomen’. Uiteraard kan je daar ook terecht voor de historische collectie en de tentoonstelling over de Gorcumse Martelaren. 

In TOETS, atelier voor clavecimbelbouw, laat Boudewijn Verhoef alle facetten zien van het ambacht van orgel- en clavecimbelbouwer.

In het Gorcum vertelt café in Bistro Piccolo ontvangt gastvrouw Arida van Baardewijk om 14 uur een aantal gasten met verhalen over de legendarische Joodse huisarts dokter Schöyer. Ten slotte vinden in het Zevende Huis om 14.30 en 16 uur twee optredens plaats van de troubadichter BartenofCornelis (je leest het goed!); verhalen, liedjes en gitaar.

De Caponnière, het Natuurcentrum en Galerie Kunst bij Karel zijn gewoon geopend om vrij binnen te lopen. Theater Peeriscoop, Atelier 2vier8 en PoGo zijn deze zondag gesloten. 

Er is geen vaste route. Via de website www.culturelezondaggorinchem.nl kan je zelf bepalen waar je naartoe wil gaan. Vanaf de eerste dag van elke maand is het complete programma online. De deelnemers en locaties zijn herkenbaar aan een blauwe vlag.

Datum

zo, 14/07/2019 - 13:00 tot 17:00

Contact

Vesting/Haarwijk/Gildenwijk
06-17150835

Aankomende evenementen