Home > Event > De smaak te pakken | Voedsel in & als kunst

De smaak te pakken | Voedsel in & als kunst

De smaak te pakken is een smakelijke expositie die laat zien hoe voedsel door de eeuwen heen een bron van inspiratie is voor kunstenaars. Het is een aaneenschakeling van verrassende kunstwerken waarin voedsel wordt afgebeeld of voedsel juist wordt gebruikt als medium voor een kunstwerk. De smaak te pakken loopt t/m 10 maart 2019. Een expositie die hongerig maakt!

Ronald Giphart spreekt audiotour in

Een bezoek aan de expositie in het Gorcums Museum is nu nog leuker dankzij de audiotour met Ronald Giphart. De bekende schrijver èn kookgek opende op 20 oktober 2018 de tentoonstelling over voedsel in de kunst. Nu is hij jouw gids in de expositie. Schuif aan tafel met Ronald Giphart en laat je dankzij de gratis app izi.TRAVEL op je eigen mobiele telefoon rondleiden.

Columns

In acht ingesproken columns biedt Ronald Giphart met doldwaze associaties en - soms venijnige - humor een verfrissende en actuele kijk op een aantal werken uit de tentoonstelling. Wat heeft een 17de-eeuws visstilleven te maken met plastic soep? Is zoet wel zo braaf als we denken? En hoe Hollands is een broodje hagelslag? 'Aan tafel met Ronald Giphart' is te beluisteren met behulp van de app izi.TRAVEL, die je gemakkelijk en gratis op je smartphone kunt installeren.

Kliko

Agnes Broeksema van De Letterbaas schreef de kritische en tegelijk geestige teksten en Giphart sprak ze in. Zij verdiepte zich in acht kunstwerken, waaronder een installatie van opgedroogde suikerspin en een hedendaags werk met pistolen van suikergoed. Bij het Hedendaagse varken, een kunstwerk van Teunen & Tjalkens, laat zij dit dier zelf aan het woord:  'Hoi. Ik heet Kliko. Ja ik weet het, een beetje rare naam hè. Ze noemen me zo omdat ik voornamelijk jullie voedselresten eet...'

Datum

Contact

Gorcums Museum, Grote Markt 17
0183-632821

Aankomende evenementen