Home > Event > Expositie | Oude Prenten-Nieuwe Verhalen

Expositie | Oude Prenten-Nieuwe Verhalen

Boudewijn Verhoef groeide op in Maarn. Zijn vader was erg in geschiedenis geïnteresseerd en had veel oude boeken waar de prenten uitgescheurd waren; dat maakt nieuwsgierig. Het wekte zijn interesse naar de prenten en hun geschiedenis. Dat gaat hij onderzoeken. Zelf zegt hij: "Soms lijkt het erop dat ik ben blijven steken in de 17e en 18e eeuw, alles wat ik doe, mijn werk als clavecimbelbouwer en mijn interesses hebben met deze periode te maken".

Na zijn verhuizing naar Gorcum ziet hij bij vrienden en kennissen een aantal gravures en etsen van de stad uit deze periode. Hierdoor wordt hij gegrepen en hij wil er meer en meer van weten. Hij heeft inmiddels een grote collectie prenten, gravures, etsen en tekeningen van de Stad Gorinchem. Ook landkaarten waar de stad op staat zijn een onderdeel van deze collectie. Hierdoor is een mooi beeld ontstaan van de groei en de economische ontwikkeling die in deze periode in de stad plaatsvond.

In de expositie wil Boudewijn Verhoef met zijn verzameling en een aantal bruiklenen, Gorcumers en bezoekers van de stad betrekken bij het verhaal van de groei, hoe de makers destijds de stad zagen en hoe we het nu zien. Want nu kijken we anders naar prenten dan de makers toen. Soms waren ze niet eens in de stad geweest, maar baseerden de makers zich op prenten van anderen.

Te zien in het Hendrick Hamel Museum. Kijk voor openingstijden op de website.

Datum

wo, 20/11/2019 - 12:30 tot za, 01/02/2020 - 17:00

Contact

Hamelmuseum, Kortendijk 67
0183-200100

Aankomende evenementen