Home > Event > Expositie Van Gogh naar Hamel

Expositie Van Gogh naar Hamel

Na een jaar onderzoek en conceptontwikkeling heeft kunstfotograaf Marc Boom op geheel eigen wijze Hendrick Hamel "geportretteerd". Dit kunstwerk krijgt een vaste plaats in het Hendrick Hamel Museum. Het portret wordt tijdens de opening van deze nieuwe wisselexpositie onthuld door wethouder Ro van Doesburg in aanwezigheid van de ambassadeur van Zuid-Korea, de pers en genodigden.

Marc, sinds kort woonachtig in onze vesting, reproduceert onder andere portretten van de schilder Vincent van Gogh. Niet met een penseel maar met zijn fotocamera en hedendaagse mensen met treffende gelijkenis in de hoofdrol. Nadat Marc met zijn Vincent van Gogh-portretfoto, 'Zelfportret met verbonden oor en pijp' de portretprijs 2016 van DigiFoto Pro magazine won, kreeg zijn werk aandacht van meerdere grote musea in Nederland. Zijn Van Gogh-portretfoto's waren te zien tijdens het Nederlands Filmfestival 2017 ter ere van de film Loving Vincent.

Onlangs is Marcs foto 'Ik kan alles weerstaan behalve verleiding' medewinnaar van de Telling a Story contest geworden en was deze te zien tijdens de Innovative Art Fair in de World Cultural Heritage Site Zollverein in Essen, Duitsland. Dezelfde foto was tevens medewinnaar in de "My Favorite Shots" exhibition in de Caballero Fabriek in Den Haag.

Voordat zijn werk, net terug uit Spanje, doorreist naar Zweden is het nu voor het eerst te zien in Gorinchem van 26 april t/m 29 mei 2019.

Datum

Contact

Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67 Gorinchem
06-21840241

Aankomende evenementen