Home > Event > 'Finissage' Dromen van Bomen met Portugese muziek

'Finissage' Dromen van Bomen met Portugese muziek

15 september 2019 is de laatste dag van de succesvolle tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum. Daarom kijkt het museum terug met een 'Finissage', muzikaal omlijst door de Portugese singer-songwriter Magda Mendes, van 15.00 tot 17.00 uur. Verder wordt de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstijd 'De Boom In'.

Je bent van harte welkom! Verder nodigen we iedereen uit die betrokken is geweest bij deze tentoonstelling: de kunstenaars, bruikleengevers, de sprekers van 'Bomen over Bomen', de juryleden van de fotowedstrijd 'De Boom in', betrokkenen bij de 'Buitenpotse opvang' en vele anderen.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Magda Mendes. Zij zingt nummers van haar nieuwe album Oliveiras. De teksten refereren onder andere aan de olijfgaarden die haar vader liefdevol in Portugal beheert, in een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten regio waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. Magda wordt begeleid door gitarist Ward Veenstra.

Als Dromen van Bomen eenmaal is afgelopen, volgt later in de maand een scholierententoonstelling over hetzelfde onderwerp. Op 19 oktober 2019 opent vervolgens de nieuwe expositie Het Geheim van de Meester, naar aanleiding van het gelijknamige tv-programma.

Datum

Contact

Gorcums Museum, Grote Markt 17
0183-632821

Aankomende evenementen