Home > Event > Gorcums Gouden Eeuw - Nu!

Gorcums Gouden Eeuw - Nu!

De Kunstmanifestatie Gorcums Gouden Eeuw Nu! is van zaterdag 15 september t/m zaterdag 20 oktober in de historische binnenstad van Gorcum. Het thema is de schilderijen van het Gouden Eeuw team van het Gorcums Museum.

Exposities

Ruim 30 kunstenaars met uiteenlopende disciplines exposeren hun werken geïnspireerd op de schilderijen van de Gorcumse Gouden Eeuw: in winkeletalages en in culturele instellingen in het historisch centrum. 

Spannende verhalen

Door de combinatie van oude schilderijen en eigentijdse kunst ontstaan nieuwe, spannende verhalen. Theatermaker en meesterverteller Roy Grünewald maakt in samenwerking met Gorcumse musici, dansers en acteurs een speciale route waar die verhalen worden verteld.

Bijzondere kunstroute

Er komen geleide routes door kunstkenners waarvoor geïnteresseerde groepen zich kunnen inschrijven. Daarnaast zijn er aangeklede routes met verrassende theateracts.

Jeugd en Jongeren

Zowel het basis- als het voortgezet onderwijs worden uitgenodigd om de Gouden Eeuw – Nu! route te beleven met ondersteuning van een lesbrief. Op die manier worden zij zich bewust van het erfgoed van de stad.

Het origineel

Uiteraard zijn de orginele schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Gorcums Museum te bewonderen. Een bezoek waard!

Het routeboekje is vanaf zaterdag 15 september af te halen bij de VVV aan de Groenmarkt 8.

Datum

Contact

Gorcums Museum, Grote Markt 17
06-24200103

Aankomende evenementen