Home > Event > Iktoon 2019

Iktoon 2019

Juni is opnieuw met iktoon de landelijke Maand van de Amateurkunst. Gorinchem doet natuurlijk weer mee. Alle hobbykunstenaars uit onze stad en omstreken zetten we graag in de spotlights. Met een programma dat bruist van de creativiteit.

Schilderen, zingen, dansen, fotograferen, toneelspelen, muziek maken, dichten… wat hun creatieve hobby ook is, met iktoon 2019 krijgen amateurkunstenaars en verenigingen een prachtig podium om hun kunsten te tonen.

Maand van de Amateurkunst in Gorinchem

Dit jaar hebben we wederom een uitdagend programma, waarin iedereen zijn creatieve ei kwijt kan. Er worden kunsten vertoond door heel de stad. Met voorstellingen, workshops, exposities, shows, openbare repetities, open dagen bij verenigingen en culturele instellingen. En niet te vergeten de individuele kunstenaars op straat. Net als vorig jaar juni zal de stad weer bruisen van de creativiteit. Het volledige programma staat op www.iktoongorinchem.nl. We lichten een tipje van de sluier.

Spectaculaire opening
De aftrap op zaterdag 1 juni wordt ook dit jaar weer heel bijzonder. De hele binnenstad staat bol van de kunst. Met straatoptredens, zang, dans, beeldende kunst. Doe mee aan de vele workshops en krijg de smaak van creativiteit te pakken. Of kom gewoon lekker kijken. Alleen al de openingsact is de moeite waard. Nee, we verklappen nog niet wat dat is.

Bruisend programma
Succesnummers van vorig jaar zijn er ook nu weer. Bijvoorbeeld Kunst voor het raam, de muzikale rondgang Iktoon op volle toeren, Midzomer spoken in de stad, Gorcumse Geheimen in de verhalenroute van Roy Grünewald. En natuurlijk de Langendijkroute, de waanzinnige speurtocht door en om plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Een programma dat de acts van de vele deelnemende hobbykunstenaars en verenigingen mooi omlijst.

Kunst en cultuur is eindeloos – Afsluiting iktoon

Vrijdag 28 juni sluiten we bijzonder af. Met de theateravond Eindeloos in de Vijf Zinnen. Een avond waarop we afscheid nemen van deze zaal. Maar niet van elkaar… want theater maken en andere kunsten vertonen is in alle opzichten eindeloos. Kom naar iktoon en ontdek het zelf.

Het volledige programma vind je op www.iktoongorinchem.nl. Kaarten voor de betaalde onderdelen koop je op www.denieuwedoelen.nl.

Datum

Contact

Gorinchem
0

Aankomende evenementen