Home > Event > Mieke Meulendijks en Nel den Buitelaar exposeren bij Galerie de Etage

Mieke Meulendijks en Nel den Buitelaar exposeren bij Galerie de Etage

Op zaterdag 8 december om 16 uur opent de nieuwe expositie van Mieke Meulendijks en Nel den Buitelaar bij Boekhandel Cursief / Galerie de Etage. De expositie zal worden geopend door Nicolette Peters, beeldend kunstenaar te Waalwijk. De muzikale achtergrond wordt verzorgd door John Meulendijks. Tijdens de opening zijn Mieke en Nel aanwezig om over hun werk te vertellen en eventuele vragen te beantwoorden.

“When we find abstract in nature, we find the deepest art.” Mark Tobey 1890-1976, abstract expressionisme.

Nel: Wat ik wil laten zien zijn: herhaling, stapeling, ritme, ordening, reeksen, vormen, lijnen, kleuren en structuren. Die patronen zijn mijn uitgangspunt en die probeer ik geabstraheerd weer te geven. Mark Tobey heeft gelijk, de natuur zit er vol van.

www.neldenbuitelaar.nl

“Een eenvoudige vorm staat niet per se voor een eenvoudige beleving ervan.” Robert Morris 1964, minimal art.

Mieke: Deze uitspraak is heel verhelderend en o zo waar. Mijn werk is niet meer en niet minder dan wat ik op het doek heb aangebracht. Ik probeer een ordening aan te brengen tussen lijn, vorm en kleur en structuur van de verf. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. De kijker zelf bepaalt wat hij er wel of niet in wil zien. Het werk stelt zichzelf voor.

mhcmeu@xs4all.nl

Boekhandel Cursief / Galerie de Etage, Kruisstraat 4, Gorinchem, 8 december t/m 2 februari 2019

Datum

Contact

Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4
0183-689950

Aankomende evenementen