Home > Event > Orgelconcerten in Lutherse Schuilkerk

Orgelconcerten in Lutherse Schuilkerk

Nieuwe serie orgelconcerten in Lutherse Schuilkerk

In augustus is er een nieuwe serie orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk aan de Langendijk. Vorig jaar is deze serie gestart. Dat was toen een ongekend succes. Ook dit jaar is het weer mogelijk om in dit intieme kerkgebouw landelijk bekende organisten te beluisteren.

Charmante Schuilkerk

De Lutherse Schuilkerk is voor veel mensen nog onbekend. Dit mooiste kerkje van Gorinchem stamt uit 1669 en is eind vorige eeuw prachtig gerestaureerd. In deze kerk staat een historisch en veelzijdig orgel (1859) waarop deze zomer gerenommeerde vakorganisten zullen concerteren.

Musici van niveau

Op 3 augustus bijt de Goudse stadsorganist Gerben Budding het spits af. Een week later, op 10 augustus, is de Gorcumse organist Nico Blom te beluisteren. Op 17 augustus komt organist Gerben Mourik uit Oudewater concerteren. Nog een week later, op 24 augustus, sluit organist Geerten Liefting uit Woerden deze serie orgelconcertjes af. Alle uitvoerende musici zijn professionele organisten met een voortreffelijke staat van dienst. De muziek die gespeeld wordt, is voor iedereen prima toegankelijk. Het klassieke kerkorgel wordt in een nieuw spotlicht gezet.

Mini concerten

Alle orgelconcertjes beginnen om 16.15 uur, zijn gratis toegankelijk en duren maximaal drie kwartier. Ieder concertje wordt ingeleid met een korte toelichting door de uitvoerende artiest. Na afloop kun je onder het genot van een consumptie met de uitvoerende organist en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er dan diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een hoge hoed waarin je een eventuele donatie kunt achterlaten. Hoeft niet, mag wel.

Van harte aanbevolen!

Datum

Contact

Schuilkerk, Langendijk 72
06-10195537

Aankomende evenementen