Home > Event > Slimme auto's bij HCC!Seniorenacademie

Slimme auto's bij HCC!Seniorenacademie

Nog maar een tiental jaren geleden was een auto een mechanisch apparaat. Bij problemen werden onderdelen uit elkaar gehaald om te kijken wat er aan de hand was. De monteur was iemand met olie aan zijn handen. Dat is snel veranderd: nu wordt er bij beurten en bij problemen een stekker aangesloten en geeft een computer indicaties over de status van de auto. De monteur bekijkt de gevonden codes in het handboek van merk/type en volgt de bijbehorende instructies op.
Dit alles is mogelijk omdat er tegenwoordig een aantal computers voor verschillende taken in de auto gebruikt worden. Deze computers kunnen al dan niet in verbinding met allerlei sensoren een aantal taken overnemen van de chauffeur en het rijden mede daardoor veel veiliger maken.
Deze presentatie probeert een overzicht te geven van de “state-of-the-art”.
 
Benieuwd wat die auto's allemaal zelf kunnen straks? 

HCC!seniorenacademie, locatie Gorinchem heeft een handige syllabus voor je als naslagwerk klaarliggen tegen een geringe vergoeding. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van jouw computervragen. 

Ben je geïnteresseerd, dan hopen wij je te mogen begroeten op donderdag 12 september 2019 in Dienstencentrum De Rozenobel.

Voor meer informatie over onze locatie, kijk op onze webpagina.

Openingstijden en toegang

De zaal is vanaf 13.15 uur open en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. 

Toegang: 5 euro/pp. Nieuwe bezoekers en HCC-leden gratis. Lid worden is ook mogelijk. (HCC-leden; vergeet je ledenpas niet).

Datum

Contact

Dienstencentrum De Rozenobel, Dukatenplein 2, 4205 GE Gorinchem
0183-853134

Aankomende evenementen