Home > Event > Symposium De 4 Elementen

Symposium De 4 Elementen

3e Symposium Afscheidsbloemen

In het weekend van 18 en 19 mei a.s. is de oude begraafplaats aan de Vries Robbeweg in Gorinchem het toneel van alweer het derde symposium, dit keer met het thema “De 4 Elementen”. Dit symposium wordt georganiseerd door Stichting De Lelie, Uitvaartbloemist Distel en Mirt uit Gorinchem en Besems Uitvaartverzorging, eveneens uit Gorinchem. Een groep uitvaartbloemisten verenigd in “verbonden in afscheid” geeft het verder vorm.

Groots

Het symposium is dit keer grootser van opzet dan de keren ervoor. Steeds meer deelnemers melden zich aan om dit symposium vorm te geven. Ook dit keer doet het Wellantcollege uit Dordrecht mee, zij hebben dit symposium aangegrepen om er een mooi project van te maken. De opdracht voor alle deelnemers was om iets te doen met de 4 elementen water, aarde, vuur en lucht. De deelnemers mogen in één stuk hun eigen creativiteit kwijt, maar ze moeten ook een werk maken dat daadwerkelijk toepasbaar is als afscheidsbloemwerk voor een uitvaart. Er wordt een route uitgezet over de oude begraafplaats, zodat je alle werken van elke deelnemer kunt bekijken. De meeste bloemen die gebruikt worden in de stukken zijn gesponsord door bloemisten, kwekers en toeleveranciers in de bloemistensector.

Open (Afscheids)Huis De Lelie

Afscheidshuis De Lelie, oftewel de oude beheerderswoning op deze begraafplaats, zal deze dagen ook zijn deuren openzetten. Afscheidshuis De Lelie is een 24 uurs opbaargelegenheid. Wanneer je besluit om gebruik van deze woning te maken om je dierbare op te baren, krijgen nabestaanden een sleutel, zodat zij zelf kunnen bepalen wanneer en hoelang ze daar wensen te vertoeven. Sinds kort is het ook mogelijk om er te blijven slapen.

Doodgewoon

Besems Uitvaartverzorging, die het afscheidshuis beheert, is uiteraard ook aanwezig. Bij hen kun je terecht met al je vragen over de uitvaart in het algemeen. Tevens kun je deze dagen het magazine DoodGewoon van Besems krijgen. In eigen beheer hebben zij het magazine samengesteld om je te inspireren en te informeren over alles wat mogelijk is rondom het overlijden en de uitvaart.

De openingstijden van het symposium zijn op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie ook. Informatie is te verkrijgen bij Carolien Verdonk van Distel en Mirt (info@distelenmirt.nl) en bij Besems Uitvaartverzorging (info@besemsuitvaart.nl).

Datum

Contact

Begraafplaats, Vries Robbéweg 33, Gorinchem
0183-623753

Aankomende evenementen