Home > Event > Troubadichter in Het Zevende Huis

Troubadichter in Het Zevende Huis

Zondag 14 juli, tijdens de Culturele Zondag Gorinchem, is BartenofCornelis (dat lees je goed) in Het Zevende Huis. Er zijn twee gratis voorstellingen: om 14.30 en om 16.00 uur. Thee en koffie staan als altijd voor je klaar. Het Zevende Huis vind je aan de Knipsteeg op nummer 7.

BartenofCornelis is een éénpersoons duo, twee onscheidbaar tot elkaar veroordeelde hersenhelften. Samen onder één schedel. Samen door één deur. Het leven.
Wie is enof zijn BartenofCornelis? Of is er maar één Bart, of één Cornelis? Of is er geen eenduidig antwoord, zoals vaker in het leven? Want niets gebeurt zonder toeval, ook als het niet gebeurt…

Er schuilt een antwoord in de gedichten/liedjes/verhalen waarmee BartenofCornelis zich door het leven worstelen. En door het land. Als TroubaDichter, met gitaar, zang en voordracht. Ofwel: singer-songwriter-stuff, poetry en storytelling. Er was eens… Maar hoe lang? En hoezo gelukkig?

De TroubaDichter is ooit aangespoeld op het strand van Scheveningen (1954). Na een onhoudbare combinatie van springtij (vader) en verzwakte dijkbewaking (moeder). Na het zwarte gat van de pubertijd (de eerste 20 jaar), boden gitaar, muziek en taal eindelijk houvast.

Betrad met diverse gezelschappen de podia. Bleef tijdens festivals (jaren ’70 - ’80) niet ongemerkt (Gewonnen: Leids Cabaret Festival & Festival van het Oosten; 2e bij Cameretten). Maar alles heeft z’n tijd. Zondag doet hij (ofwel doen ze..) de try out van het programma: WANT HET LEVEN IS TE KORT VOOR SLECHTE WIJN…

Datum

Contact

Het Zevende Huis, Knipsteeg 7
06-48089321

Aankomende evenementen