Home > Locatie > Dagje Gorinchem en Slot Loevestein

Dagje Gorinchem en Slot Loevestein

Dagje Gorinchem en Slot Loevestein voor een speciale prijs | € 39,50 p.p.

Wandel door de vesting Gorinchem en vaar naar het middeleeuwse Slot Loevestein. Nog zo’n vesting van formaat! Koffie met gebak en een lekkere lunch zorgen ervoor dat je op de been blijft.

Koffie met gebak – vanaf 10.30 uur

Het dagje Gorinchem begint met koffie en gebak in De Hoofdwacht aan de gezellige Grote Markt.

Stadswandeling Gorinchem

De stadswandeling start bij de VVV. In deze wandeling maak je kennis met het roemrijke ‘Gorcum’. Laat je meeslepen door de rijke cultuurhistorie van de stad, ooit een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. Aan de vestingwallen zie je dat Gorinchem vroeger een echte vestingstad was.

Lunch

Na de stadswandeling geniet je bij mooi weer van een lunch op het heerlijke terras van De Hoofdwacht. De lunch bestaat uit een smakelijke kop soep met belegde broodjes en een koffie, thee of melk.

Overtocht met Riveer of Watertaxi naar Loevestein

Buiten de Waterpoort vaar je met Riveer of de watertaxi naar Slot Loevestein. Riveer vaart van mei t/m september ieder weekend en in juli en augustus dagelijks. Buiten deze vaartijden kun je minimaal 1 dag van tevoren de watertaxi reserveren.

slot loevestein

Bezoek Slot Loevestein

Slot Loevestein is een imposant slot uit de 14de eeuw, prachtig gelegen in het rivierenlandschap en midden in de natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, vesting en staatsgevangenis. De bekendste gevangene was Hugo de Groot. Hij wist in 1621 uit Loevestein te ontsnappen in een boekenkist. Loevestein is nu een rijksmonument en museum. Het complex is in de 20ste eeuw volledig gerestaureerd. De aarden wallen, dubbele grachten, kruittoren, arsenaal, commandantswoning, taveerne en het straatje met soldatenhuisjes nemen je eeuwen mee terug in de tijd. In het slot kun je luisteren naar korte verhalen.

Overtocht met Riveer of Watertaxi naar Gorinchem

Vanaf Slot Loevestein vaar je met Riveer of de watertaxi weer terug naar Gorinchem.

Dit arrangement is te boeken voor max. 12 personen van januari t/m december 2020 van maandag t/m zondag (afhankelijk van de openingstijden van Slot Loevestein).

Reserveren bij VVV Gorinchem.

Contact

Groenmarkt 8
4201 EE Gorinchem

0183-631525

Openingstijden

Maandag 12.00-17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur

Zaterdag 10.00-16.00 uur

Koopzondag

Geen data beschikbaar

Dit kan je interesseren