Home > Locatie > Fietsvakantie | Het grootste geheim van Nederland

Fietsvakantie | Het grootste geheim van Nederland

4-daags fietsarrangement

Stap op de fiets en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Midden in het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland. Robuuste bouwwerken die een lint vormen van Muiden tot aan de Biesbosch. Het ingenieuze systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in het landschap bijna onzichtbaar. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat je steeds weer op een andere manier kunt beleven. Ontdek het zelf!

Dag 1 | Bezoek het Waterliniemuseum in Bunnik en wandel in de omgeving van Fort Vechten en Fort Rijnauwen.

Dag 2 | Bunnik-Gorinchem (60 km)

Op de fiets langs waterlinie-hoogtepunten: De Batterijen, Plofsluis, Stelling van Honswijk, Fort Everdingen, Fort Asperen, door schitterende natuur en langs brede rivieren.

Dag 3 | Gorinchem-Bunnik (55 of 63 km)

Bezoek vestingstad Gorinchem en fiets langs historische steden als Leerdam Glasstad en vrijstad Vianen en langs de forten Vreeswijk, Jutphaas en de vier Lunetten in Utrecht.

Dag 4 | Sluit af met een bezoekje aan de historische stad Utrecht, een absolute aanrader met bijzondere grachten, werven en terrasjes.

Boek dit vierdaagse arrangement op dutchbiketours.nl/waterlinie vanaf € 290. De overnachtingen en bagagevervoer regelen wij voor je! 

Contact

Groenmarkt 8
4201 EE Gorinchem

31-(0)24-3244712

Koopzondag

Geen data beschikbaar

Dit kan je interesseren