Home > Locatie > Pasta en Traparrangement

Pasta en Traparrangement

Fietsen door de Vestingdriehoek in Italiaanse sferen

Hou je van fietsen én van de Italiaanse keuken? Dan zit je goed met dit luxe fietsarrangement. Een heerlijk dagje fietsen en varen door de imposante Vestingdriehoek. Je komt langs forten en vestingen van de Hollandse Waterlinie en vaart door het prachtige grote rivierengebied. Met een picknicktas vol Italiaanse lekkernijen kan je dag niet meer stuk!

Koffie met gebak

Begin je dag goed in de vesting Gorinchem. In de oude Hoofdwacht staat de koffie of thee met gebak voor je klaar.

Fietsroute Rondje Pontje

Met het handzame routekaartje ga je op weg naar Fort Vuren. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de grootste verdedigingslinie van Nederland en nationaal monument. Je kunt het fort bezoeken of even uitrusten op het heerlijke terras. Daarna fiets je weer verder naar Herwijnen, waar je overvaart naar Brakel. Daar leidt de route je verder naar Slot Loevestein.

Het beroemdste kasteel van Nederland

In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen: Slot Loevestein. De vesting met voorburcht en soldatendorp is voor iedereen een belevenis en gratis toegankelijk. Wil je meer weten over de geschiedenis van het slot en de spectaculaire ontsnapping van Hugo de Groot? Koop dan een kaartje voor het museum (niet inbegrepen).

Even bijtanken

Zoek onderweg een heerlijk plekje om te genieten van je picknick. Pasta en Wijnbar Snoek & Snoek heeft een rugtas voor je gevuld met een heerlijke Italiaanse lunch; pastasalade, vers fruit, brood met smeersels, water en gekoelde witte wijn.

Proef de sfeer van Italië

Op de terugweg kom je langs de derde vesting van de Vestingdriehoek; het pittoreske Woudrichem. In de vestingstad Gorinchem sluit je je dag af met een Italiaans ijsje van De IJsfee. Doe je ogen dicht en waan je in bella Italia!

Dit arrangement boek je voor € 32,50 p.p. en is inclusief:

  • Dagkaart Rondje Pontje van Riveer
  • Fietsroute ‘Rondje Pontje’
  • Koffie met gebak bij De Hoofdwacht
  • Picknickpakket van Snoek & Snoek
  • Hoorn met 2 bolletjes ijs naar keuze bij De IJsfee in Gorinchem

De dienstregeling Woudrichem-Loevestein-Fort Vuren-Woudrichem vaart mei t/m september alle weekenden en in juli en  augustus zeven dagen per week op dit traject.

Optioneel

Je kunt het arrangement naar wens uitbreiden met:

  • Fietshuur: stadsfiets € 11 per dag/elektrische fiets € 24 per dag.
  • Bezoek Slot Loevestein: € 14 (vol tarief).

Dit arrangement is geldig van mei t/m september 2019, van woensdag t/m zaterdag, afhankelijk van de openingstijden van Slot Loevestein. Het is verkrijgbaar bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8.

Meer informatie: 0183-631525 | vvv@mooigorinchem.nl. Online reserveren: mooigorinchem.nl.

Contact

Groenmarkt 8
4201 EE Gorinchem

0183-631525

Koopzondag

Geen data beschikbaar

Dit kan je interesseren