Home > Locatie > Veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein

Veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein

Veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein

10.00 – 10.45 uur

Je wordt verwacht in restaurant Metropole waar de koffie met gebak voor je klaar staat. Hier word je opgehaald door de VVV-gids.

10.45 – 12.15 uur

De gids(en) neemt je mee voor een wandeling door de mooie vestingstad Gorinchem.

12.15 – 13.45 uur 

De lunch staat op je te wachten bij café-restaurant de Hoofdwacht. De gids brengt je naar je lunchadres.

14.15 – 14.45 uur

Overtocht naar Slot Loevestein met Riveer vanuit Gorinchem. De vaartocht heeft een tijdloze charme waar jong en oud van geniet. Hier varen, met de mooie dijken, uiterwaarden en vestingwerken, is een belevenis op zich. In Woudrichem stap je over op een andere boot van de Veerdienst (of het voetveer) die je naar Loevestein brengt. Buiten de vaste vaartijden huren we een watertaxi in, dit hoor je als je reserveert.

15.00 – 16.30 uur

Tijdens je bezoek kom je van alles te weten over dit bijzondere slot dat ridder Dirc Loef van Horne rond 1368 liet bouwen. Het kasteel en de vesting - met de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten - kun je met een persoonlijke sleutel zelfstandig bezoeken. Je bepaalt je eigen tempo. Gidsen vertellen korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse Opstand en Hugo de Groot.

16.46 – 17.45 uur

Je verlaat het imposante slot en vaart via het fraaie vestingstadje Woudrichem weer terug naar Gorinchem. In Woudrichem stap je om 17.30 uur weer op de boot naar Gorinchem. Of je vaart met de watertaxi buiten het seizoen.

Prijs per persoon: € 47,75 bij minimaal 12 personen.

Inclusief

  • 1 keer koffie / thee met gebak
  • Stadswandeling onder begeleiding van een VVV-gids
  • Lunch
  • Overtocht veerdienst Gorinchem – Loevestein v.v.
  • Bezoek aan Slot Loevestein

Bijzonderheden

Slot Loevestein: mei t/m september dagelijks geopend, van oktober t/m april alleen de weekenden (en schoolvakanties). In de weekenden en in de maanden juli en augustus vaar je vanuit Gorinchem naar Slot Loevestein met de watertaxi.

Contact

Groenmarkt 8
4201 EE Gorinchem

078-6322422/477

Openingstijden

Op afspraak.

Koopzondag

Geen data beschikbaar

Dit kan je interesseren