Home > Nieuws > Cultuur > Fietstoeristen voelen zich welkom
fietstoeristen

Fietstoeristen voelen zich welkom

18/07/2017 - 14:30

We hebben ons heel welkom gevoeld!

Veel Gorcumers zijn deze weken op vakantie buiten de stad, maar er komen ook vele toeristen naar Gorinchem toe in de zomerperiode. Met de boot, op de fiets, met de camper of met het openbaar vervoer. Mooi Gorinchem maakt kennis en vraagt: wat brengt jullie naar Gorinchem?

Goedemorgen, wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Ariele en Ilan Zajonts. We komen uit Israël, uit een plaatsje vlakbij Tel Aviv.

Wat brengt jullie naar Gorinchem?

We zijn een week in Nederland. We zijn voor de tweede keer op fietsvakantie. Vorig jaar zijn we in Italië geweest. Nederland was een bewuste keuze. Je hebt hier geen heuvels, haha! Hoewel we inmiddels wel begrijpen waarom jullie zoveel windmolens hebben. Wat waait het hier… We zijn in Utrecht begonnen en zijn gisteren van Tricht naar Gorinchem gefietst. We gaan nog naar Dordrecht, door de Biesbosch en dan naar Rotterdam, Delft en naar Amsterdam. Van daar vliegen we weer naar huis.

En hoe bevalt Gorinchem?

De mensen zijn heel vriendelijk. De eerste plek waar we kwamen was een bakkerij. Sweet…? Ima, precies! Sweet Ima. Vanochtend hebben we daar ons ontbijtje gehaald. We kunnen het aan iedereen aanbevelen.

Toevallig, de eigenares daarvan komt ook uit Israël!

Haar hebben we niet gesproken, helaas. Haar man was erg aardig. Hij heeft ons doorverwezen naar een plaats waar we konden slapen, een bed & breakfast op de Vissersdijk. Ook daar was de ontvangst geweldig. We hadden natte spullen van de regen. Die werden meteen gewassen en gedroogd. Iedereen heeft ons geholpen.

Heb je nog mooie plekjes ontdekt in de stad?

Van de stad zelf hebben we niet zoveel gezien, eerlijk gezegd. Maar we hebben wel gefietst in de omgeving. Dat zou je in Gorinchem moeten promoten. Je zou van hieruit prima een ‘star tour’ kunnen maken, dus steeds een andere route in de streek fietsen, met Gorinchem als uitvalsbasis. Dit is een prima stad om te verblijven.

Maar dat doen jullie niet?

Nee, onze route is uitgestippeld. Wij fietsen zometeen de rivier over en zoeken dan het nationaal park (de Biesbosch) op. Van daaruit gaan we verder. Maar we zijn blij dat we hier geweest zijn. We hebben ons heel welkom gevoeld.

(Fiets)routes in Gorinchem

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren