Home > Nieuws > Cultuur > Typisch Gorcums: het verdwenen bastion
vesting gorinchem

Typisch Gorcums: het verdwenen bastion

19/04/2017 - 12:30

De vesting Gorinchem inspireert nog steeds. Kunstenaars, dichters, fotografen en ambachtslieden gebruiken de vesting voor bijzondere producten. Typisch Gorcums!  

Vestingstad Ketting

Beeldend kunstenaar Marleen van Zwienen ontwierp een unieke ketting van de vesting. De ketting is een combinatie van 3D-print en glazen kralen. Je kunt hem zien en kopen in de museumshop van het Gorcums Museum

Marleen: "Voor deze ketting heb ik de plattegrond van Joan Blaeu uit 1649 gebruikt. Er waren toen nog 11 bastions. De huidige vesting heeft er nog 10. Het elfde bastion is gesneuveld bij de aanleg van het kanaal tussen 1887 en 1893. De bastions zijn tegen de klok in genummerd."  

vesting gorinchemZoek het verdwenen bastion

Weet jij welk bastion is verdwenen? Zoek het ontbrekende bastion (online) en geef ons het goede nummer door. Dat kan t/m 7 mei in een privé bericht op onze Facebook pagina of via redactie@mooigorinchem.nl. De redactie verloot onder de goede inzendingen een gratis graffiti workshop van Marleen op 20 mei.

Graffiti workshops van Marleen

Tijdens de Open Havendag op 20 mei 2017 is Marleen te vinden bij Gorinchem Beweegt (Buiten de Waterpoort). Daar geeft ze graffiti workshops voor kinderen van 8-15 jaar. Jij kunt gratis meedoen als je het verdwenen bastion vindt!     

graffiti

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren