Home > Nieuws > Events > Winterse gezelligheid op de Varkenmarkt

Winterse gezelligheid op de Varkenmarkt

07/12/2017 - 14:00

Winterse gezelligheid op de Varkenmarkt! Daar wordt in het weekend van 9 en 10 december de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden, vol sfeer en entertainment in stijl op het knusse horecaplein. Het evenement wordt georganiseerd door Esther Bergman van ’t Uyltje en Liselot Uijterlinde van ’t Gelagh.

Hoi Liselot, de Kerstmarkt is op de Varkenmarkt echt een traditie aan het worden hè?

Het is nu het vierde jaar dat we de Kerstmarkt hier hebben. Hij groeit steeds. We hebben dit jaar weer meer kramen dan vorig jaar. We hebben er wel voor gekozen om het alleen op zaterdag en zondag te doen. Dat is op verzoek van de deelnemers. Met de vrijdag erbij was het moeilijker om de kraam steeds bemand te hebben. Maar de markt is dus wel groter.

Is het een echt Gorcums winterfeestje? Kun je de sfeer beschrijven?

Er staan vuurkorven op het terras. Bezoekers kunnen op banken, aan tafels en aan wijntonnen lekker warm bij het vuur zitten en staan. In de kramen wordt van alles verkocht wat te maken heeft met Kerstmis en met de gezelligheid van de winter. Kerststukjes, zelfgemaakte Kerstartikelen, maar ook woonaccessoires en allerlei lekkers: oliebollen, crêpes, glühwein. Alles in passende sfeer.

En het programma eromheen?

We hebben weer een Kerststal, maar zonder levende dieren dit jaar. In de Kerststal kunnen kinderen komen knutselen en er worden Kerstverhalen verteld. Je kunt ook op de foto met de Kerstman in de slee.

Leuk! Verder nog iets?

Dansschool Papillon en Stichting LUSA verzorgen het entertainment. Zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag hebben zij allerlei acts in Dickens-stijl. Roy Grünewald en Wout van der Molen lopen tussendoor over het terras als ‘troubadours á la table’ en zingen Kerstliederen. Ook zanger Louis Verheul treedt een paar keer op en Donna Bastiaans begeleidt beide dagen rond borreltijd een openlucht meezingcafé op de markt.

Een lekker koud winterweekend zou het helemaal afmaken hè?

We hopen wel dat het weer een beetje meedoet ja. Vorig jaar regende het zaterdag heel veel en het jaar ervoor was het heel warm; wel 17 graden. Er is geen koopzondag dit weekend, maar hopelijk hebben we er lekker weer bij!

De Kerstmarkt is zaterdag 9 december te bezoeken van 12.00 tot 21.00 uur en zondag 10 december van 12.00 tot 18.00 uur.

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren