Home > Nieuws > Horeca > Chef Abbas: Koken als een Perzisch tapijt
Chef Abbas

Chef Abbas: Koken als een Perzisch tapijt

30/05/2018 - 14:00

Koken als een Perzisch tapijt

Chef Abbas is terug! De Iraanse kok had eerder al een restaurant in de Haarstraat. Op 20 maart opende hij zijn nieuwe Perzische afhaalrestaurant in de Burgstraat. Met succes: “ik heb nu al vaste gasten”.

Abbas praat met liefde over eten en koken. Hij ontvangt zijn gasten graag zelf en vertelt enthousiast over zijn nieuwe formule: “De Perzische keuken is als een Perzisch tapijt: met heel veel kleur en smaak. Ik kook elke dag vers en gebruik kruiden die goed zijn voor je lichaam, zoals saffraan, komijn en kurkuma. Alles is gegarandeerd vers en gezond, er wordt niets gefrituurd! Mijn thee met saffraan en yoghurtdip met wilde spinazie vinden ze fantastisch. En mijn aubergine is top!”

“In Gorinchem heb ik mijn talent ontdekt”

Toch is Abbas geen geboren kok. Voor hij in 1990 Iran verliet, had hij zelfs nog nooit gekookt! “Ik ben toevallig hier terecht gekomen. Ik wilde eigenlijk naar Canada, maar moest in Nederland overstappen en ben hier gebleven. Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen, want in Gorinchem heb ik mijn talent ontdekt.” Abbas ging aan de slag als afwasser bij Solo [voormalig restaurant, nu gesloten, red.] en ontdekte daar zijn passie voor koken.

In overleg met de chefkok bij Solo heeft Abbas besloten een koksopleiding te gaan volgen. Tijdens zijn koksstudie heeft hij het geluk gehad bij twee goede restaurants stage te lopen; Solo en De Gieser Wildeman in Noordeloos.

Na de koksopleiding bij De Rooij Pannen in Breda ging Abbas weer bij Solo werken. Daarna heeft hij nog zo’n 8 jaar bij diverse restaurants, hotels en riviercruiseschepen ervaring opgedaan. Daarnaast gaf hij drie jaar les op de Volksuniversiteit. Ook heeft hij gekookt bij het Omnia College en in het Gasthuis. Daar serveerde hij iedere donderdag zijn fameuze ‘broodje Abbas’. En nu dus zijn eigen Perzisch afhaalrestaurant. “Ik voel me herboren! Mijn droom is uitgekomen. Met een goed team om me heen is het gelukt om mijn eigen zaak te openen. Ik ben echt dankbaar.”

Workshops

Van woensdag t/m zondag kun je vanaf vijf uur de heerlijke Perzische gerechten afhalen in het restaurant. Op dit moment is de kaart nog klein; die wordt op termijn uitgebreid. Met een wisselende weekspecial kun je nu al elke week iets anders proeven. Daarnaast verzorgt Abbas veel buffetten voor feesten. En hij heeft nog genoeg ideeën voor de toekomst. “Ik wil ook lunches voor bedrijven gaan maken op bestelling. En ik ben bezig met het opzetten van workshops voor particulieren. Met een groepje van zo’n 5 a 6 man maken we dan in mijn eigen keuken een voor- en een hoofdgerecht. Samen koken, proeven en meenemen naar huis. Ik wil mijn gasten de Iraanse gastvrijheid meegeven!” 

Chef Abbas | Burgstraat 20 | Website

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren