Home > Nieuws > Horeca > Gorcumse horeca is een trekpleister voor de stad
horeca gorinchem

Gorcumse horeca is een trekpleister voor de stad

09/03/2017 - 11:30

Marcel Barth (35) is sinds dit jaar eigenaar van restaurant De Beren. Een aanwinst voor de Gorcumse horeca op de Grote Markt. 

Hoi Marcel, wat is jouw band met Gorcum?

Ik kom uit Dordrecht, maar toen ik jong was, kwam ik hier al regelmatig. Mijn ouders hadden een boot en als zij niet te ver wilden varen, kwamen we weleens naar Gorcum. Als klein mannetje ging ik dan altijd een rondje door de stad lopen. Toen de boot te koop lag, zijn we er nog mee naar Gorcum gekomen, naar de Botenbeurs. Nu werk ik hier. Ik heb per 1 januari restaurant De Beren overgenomen.

En hoe bevalt dat?

Ik werkte al jaren bij de holding van De Beren. Er zijn nu dertig Beren-restaurants in het land. Ik heb onder andere franchisenemers ingewerkt. Ik heb altijd al mijn eigen restaurant gewild, dus toen deze kans zich voordeed heb ik hem aangegrepen. Ik vond al dat De Beren in Gorcum op een hele gave plek zat. Ik wilde een restaurant in het centrum, met terras, lunch, diner en borrel. Hier viel alles samen. En het is nog dicht bij huis ook.

Wat is De Beren voor restaurant?

Van oudsher is het goed in saté, burgers en spareribs en dat zijn we nog steeds. Maar in de loop der jaren heeft de formule een flinke update gehad qua uitstraling en kaart. Zakelijke klanten voelen zich nu ook thuis bij De Beren en je kunt er prima een date mee naartoe nemen. De kwaliteit is goed, de prijzen schappelijk. Niet te veel poeha. Het concept spreekt mij erg aan. We zijn elke dag geopend vanaf half twaalf voor de lunch en we blijven tot twaalf uur open voor de borrel. Als de eters klaar zijn gaat er wat vlottere muziek op, de bierkaart is uitgebreid en we hebben allerlei lekkere hapjes.

Wat is je indruk van Gorcum?

Gorcum heeft een mooi, historisch centrum. Er is leegstand natuurlijk, maar omdat er veel lokale ondernemers zijn is het niet zo erg als in sommige grote steden. Ik vind de binnenstad heel sfeervol. Er wordt veel georganiseerd. Ik ben straatvertegenwoordiger geworden voor de Grote Markt en Groenmarkt, ook om de buren een beetje te leren kennen. Vanuit die rol probeer ik bijvoorbeeld voor het Lifestyle Event Food & Fashion op 25 en 26 maart iedereen te enthousiasmeren om mee te doen.

En wat is je beeld van de Gorcumse horeca?

Het is veel en divers. Ik denk dat de Gorcumse horeca zeker een trekpleister is voor de stad. Als ik alleen dit plein al rondkijk, zie ik allemaal bedrijven met een eigen stempel en publiek. Ik denk dat we met elkaar een positieve bijdrage leveren aan de stad.

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren