Home > Nieuws > Horeca > Lekker 500: Merwezicht is een toppertje
Merwezicht Lekker 500

Lekker 500: Merwezicht is een toppertje

06/11/2017 - 13:15

Merwezicht staat in de Lekker 500! De restaurantgids maakt ieder jaar een lijst van de 500 beste restaurants van Nederland. De 40e editie is net uit, mét een lovende vermelding voor het Gorcumse Merwezicht.

Zeer aangename zaak in het Hollandse rivierengebied. Pal aan de Merwede in een historisch pand dat op entresolhoogte uitkijkt over het snelstromende water en het groen en de ministrandjes van het Brabantse land aan de overkant. Ook is er een riant terras aan de kant van de sluis, waar het een komen en gaan is van (plezier)boten. Patron-cuisinier Leo Kortland leerde het vak in de keuken van streekgenoot De Gieser Wildeman en dat proef je: bereidingen, smaken en texturen zijn dik in orde. Echtgenote Mariëlle voegt daar hartelijk gastvrouwschap en wijnkennis aan toe. [...] Merwezicht is een toppertje. 

Merwezicht in Lekker 500Op nr. 1 staat nog steeds de Librije in Zwolle, maar de redactie spreekt van een omwenteling in de Nederlandse horeca: "Een nieuwe generatie komt op en kookt als een bezetene, met heel veel plezier en hartstocht." Dat vind je ook terug in de top 10. Wil je de hele lijst zien? De Lekker 500 is te koop bij de boekhandel. 

Website Merwezicht

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren