Home > Nieuws > Horeca > Lente: tijd voor ijs!
ijs gorinchem

Lente: tijd voor ijs!

17/03/2017 - 13:15

De lente is nu echt begonnen. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, de terrassen zitten weer vol. Tijd voor ijs! Mooi Gorinchem vroeg de ijssalons in Gorinchem naar de nieuwste trends in ambachtelijk ijs.

Venezia di Agnoli – Grote Markt 26

“Met de opening van Venezia is de lente in aantocht”

Gorinchem geniet al bijna 80 jaar van het huisgemaakte ijs en de échte Italiaanse koffie van Venezia. Maar ook na 80 jaar weet dit Gorcumse familiebedrijf nog steeds te vernieuwen. Vorig jaar introduceerde Venezia de ijskoeriers. Ook dit seizoen zijn er weer nieuwtjes te melden. Mauro Agnoli: “De klant staat voorop! Wij passen ons steeds aan de wensen van de klant aan.”

ijssalon gorinchem

Mauro kwam vol inspiratie terug van een werkreis naar Venetië, waar de familie vandaan komt. “Ik heb daar nieuwe verpakkingen gezien en gelijk besteld. Nieuw dit seizoen zijn ijsshakebekers en bewaarbekers waar het ijs minstens een uur goed in blijft. Dus als je op visite gaat in Rotterdam, kun je gerust ons ijs meenemen. Ze zijn er van een halve tot twee liter. Er is veel vraag naar verschillende maten. Daarom hebben we nu ook een ‘piccolo’ op de nieuwe ijskaart staan. De meeste coupes zijn er in vier maten. Voor iedere buik een geschikte portie! En voor de kleintjes is er nu de Pippo: een bolletje ijs in een speeltje dat je mee kunt nemen. We hebben verschillende kleuren, dus ook leuk om te verzamelen.”

Proeven is genieten!  

Venezia is sinds 4 maart weer open: website

Proeverz – Piazza Center 51

"Ons hazelnootschuimijs is uniek in Gorinchem"

Proeverz is de gezellige ‘huiskamer’ van het Piazza Center. Vaste klanten komen hier voor hun dagelijkse kopje koffie of lunch én de gastvrijheid van Thera van Willigen en haar team. Thera: “Maar als het lekkere weer over een paar weken begint, gaan de terrassen weer naar buiten en geven we gas met het ijs. We zijn sterk in ijskoffies en ijscoupes. Op de nieuwe ijskaart staan wel 20 smaken. Populair zijn Cookies, Oreo en Cherry Mania ijs, maar het beste loopt toch ons hazelnootschuimijs. Dat is afgeleid van het bekende Brokking gebak. We maken het zelf en het is net of je zo’n gebakje eet. Daarin zijn we uniek in Gorinchem!”

ijs gorinchem

Haar man Wim zit vol met ideeën. Zo heeft hij vier ijsbakbrommers laten opknappen, die elk hun eigen wijk in gaan. “Zo promoten we ons product en dat werkt super! We staan ook op de Open Havendag en de Botenbeurs. En met een kleinere ijskar staan we in het ziekenhuis om gratis ijs uit te delen aan patiënten, personeel en bezoekers. Dat waarderen mensen enorm en daarom komen ze bij ons terug. Verder worden de ijsbakbrommers veel ingezet bij bedrijven en verzorgingstehuizen. We hebben ook een IJS Spaarkaart voor vaste klanten. Zo kunnen ze sparen voor gratis ijs en ook nog leuke prijzen winnen. Zoals een Proeverz Piaggio Party. We blijven altijd nieuwe dingen bedenken!”

Proeverz. Alles voor jouw smaak!

Website 

De IJsfee - Arkelstraat 11

“Door Radio 2 uitgeroepen tot de feestelijkste ijssalon van Nederland”

IJsfee Felicia en vader René Ederzeel waren al vaste klanten, nu runnen ze samen de feestelijke ijssalon, koffiebar én wijnbar in de Arkelstraat. René: “We hebben het hele jaar door ijs, maar vanaf nu is de vitrine weer vol. Wij concentreren ons op lactosevrij ijs. Die is er in vier vruchtensmaken. En we hebben als enige lactosevrij sorbetijs, zonder toevoegingen. Dat is het eerlijkste ijs dat je kan draaien! Daarnaast zijn er wisselende premium-smaken, zoals 100% pistachenoten en Oreo. Nieuw dit jaar zijn de freakshakes; dat zijn milkshakes over the top in de smaken rood fruit, mokka en marshmellow caramel.”

freakshake

Bij De IJsfee kom je niet alleen een ijsje eten. Ook de koffie - uit de Rolls Royce onder koffiemachines - neemt een hoge vlucht. En het is een wijnbar met een uitgebreid drankassortiment. “We richten ons nu ook op een jonger publiek. In de zomer is de Scroppino heel populair en we hebben het assortiment uitgebreid met Belgische bieren en gin tonic. Vanaf vier uur gaan hier de flessen wijn op tafel. Niet voor niets zijn we vorig jaar door Radio 2 uitgeroepen tot de feestelijkste ijssalon van Nederland!”      

Website

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren