Home > Nieuws > Horeca > Pure smaken bij Brasserie Bonaparte
horeca gorinchem

Pure smaken bij Brasserie Bonaparte

24/01/2017 - 10:00

Ted Bakker werkt inmiddels 3 jaar bij Brasserie Bonaparte op het Eind. Hij voelt zich al helemaal thuis in Gorinchem.

Hoi Ted, wat is jouw band met de stad?

Drie jaar geleden ben ik benaderd door de eigenaars van de Brasserie om hier te komen werken. Binnen 3 jaar werd ik gepromoveerd van hulp-kok naar chef-kok en inmiddels mag ik mijzelf restaurateur noemen. Ik vind Gorcum een hele mooie plek. Het is een stad, maar heeft een knus dorpsgevoel. Ik loop nog maar 3 jaar rond in Gorinchem en ik heb nu al het gevoel echt deel uit te maken van de stad. 

Wat vind je het mooist aan Gorinchem?

De Brasserie zit aan de oude Lingehaven bij de sluis, dus net buiten de drukte van de binnenstad. Dat is voor mij het mooiste plekje. Daar is het altijd levendig en gezellig. Ik geniet met volle teugen van het uitzicht op de bootjes die binnenkomen in de haven. Een groot gedeelte van onze gasten komt met de boot de haven binnen. 

Waar ben je het meest trots op als inwoner?

Ik ben trots op mijn pand, Hotel Brasserie Bonaparte. De traditionele stadsgevel is behouden en de grote raampartij en de stalen deuren maken het een uniek statig havenpand.      

Wat is je mooiste herinnering aan Gorinchem?

Binnen een jaar nadat ik was begonnen, zijn we al genomineerd als ondernemer van het jaar van Gorcum. Uiteindelijk zijn we het niet geworden, maar dit heeft wel voor heel veel publiciteit gezorgd. Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken: voor mijn vijftigste een eigen brasserie hebben. 

Wat vind je van het horeca-aanbod in Gorinchem?

Het aanbod is zeer gevarieerd. Van Japans tot Chinees, er is voor ieder wat wils! Voor zo’n knusse stad zijn er heel veel verschillende zaken. Van simpele pannenkoeken tot eten op sterrenniveau. Een leuke toevoeging aan het pannenkoekenrestaurant is dat hier mensen werken met een beperking, dat vind ik een goed initiatief. 

Wat zou een mooie toevoeging zijn voor de stad?

Een restaurant met een ster zou een mooie toevoeging zijn. Ze mogen mij ook wel een ster geven haha. We zijn een chique zaak, maar door onze uitsmijters en kroketten op brood blijven we laagdrempelig. 

Wat is je favoriete gerecht?

Ik vind al mijn gerechten lekker, maar ik hou vooral van pure smaken en eerlijke producten. Ik werk met kleine bedrijfjes en lokale producten. Zo kies ik bijvoorbeeld voor seizoengroenten van een zorgboerderij uit de buurt. Daardoor gaan we verspilling tegen. We kopen in wat beschikbaar is. 

Is de horeca in Gorinchem een trekker voor de regio?

Absoluut! Ik merk dat er veel mensen van boven de rivieren Gorinchem bezoeken. Ook uit Hardinxveld-Giessendam en Dordrecht komen mensen. Uit het hotel komen veel internationale gasten. Dit zorgt echt voor een combinatie van gasten in de Brasserie. 

Waarom is de horeca in Gorinchem zo succesvol?

Gorcum is heel centraal gelegen. Vlakbij de A15 en een centrale uitvalsbasis tussen verschillende grote steden. Kortom: we hebben een gunstige aanrijroute! 

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren