Home > Nieuws > Sport > Crazy River Run is sportieve regiopromotie
Crazy River Run

Crazy River Run is sportieve regiopromotie

28/08/2017 - 20:00

De Crazy River Run is een bijzondere attractie voor lopers door de combinatie van een parcours op de weg én off road in één wedstrijd. Zondag 10 september staat de Crazy River Run voor de vijfde keer op de hardloopkalender. Dick de Goeij, eigenaar van Run2Day in Gorinchem, is een van de initiatiefnemers en organisatoren.

De Crazy River Run: het favoriete trainingsrondje dat een echte wedstrijd werd?

Ja, zo is het begonnen. Gorcumse lopers als Marcel van der Kaaij, René Bleuanus en ikzelf liepen dit weleens. Dit parcours was een trainingsrondje voor degenen die net wat verder wilden dan de gebruikelijke 5 of 10 kilometer. En degenen die brutaal genoeg waren om soms over een hek te springen liepen al langs de rivier. Zo is het idee ontstaan om hier een echte loop uit te zetten. Dit wordt de vijfde keer.

Is het voor jou nog steeds een trainingsrondje?

Jazeker. Ik loop hem regelmatig. Een rondje Crazy River, heet het tegenwoordig onder lopers.

Voor degenen die hem nog nooit hebben gelopen: hoe ziet het parcours eruit?

De start is Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Je loopt vanaf daar over de dijk langs de Merwede naar Vuren. Daar ga je de dijk af en loop je trail, dus off road door de uiterwaarden, weer terug. De hoofdafstand is 15 kilometer, maar er is een parcours voor ieder niveau. Inclusief een kids run van 1 kilometer.

Kids Run

Hoe bijzonder is de Crazy River Run?

Het is net geen trail run, maar ook geen echte wegwedstrijd. Dat maakt deze loop wel uniek. De deelnemers die van buiten de regio komen, zijn bovendien erg onder de indruk van de omgeving en de rivier. Dat vinden ze fantastisch. In dat opzicht doen we ook nog aan regiopromotie. De Crazy River Run is een fun loop. Het is geen officiële Atletiekuniewedstrijd. We hebben wel tijdregistratie, maar het parcours is niet precies gemeten. De route is ook iets verlegd ten opzichte van vorige jaren.

Dus het wordt weer volle bak op 10 september?

Het eerste jaar was het direct raak. Toen hoopten we op vijfhonderd deelnemers en hebben we anderhalve week van tevoren de inschrijving moeten stoppen. We zaten vol. Het tweede jaar hadden we zelfs 680 lopers. Sindsdien schommelt het tussen de vierhonderd en vijfhonderd. Ik denk dat we nu ook weer richting vijfhonderd gaan. Veel verder groeien is lastig. Er zijn zó veel lopen in het land.

Doen jullie nog iets bijzonders voor het lustrum?

We hadden altijd een loop over 15 kilometer en een over 5 kilometer. We zetten nu ook een 10 kilometer uit, als extraatje. Voor degenen die de 5 net te kort vinden en de 15 te veel.

Schrikken mensen ervan terug om van de weg af te gaan?

Misschien zijn er lopers die zich erdoor laten weerhouden, maar die overgang valt best mee hoor. Je loopt door het weiland. Zoveel zwaarder is het niet. Ik heb wel het liefst dat het mooi weer is op 10 september. Het is leuk als het de avond ervoor nog geregend heeft, maar voor de sfeer is een lekker zonnetje op de dag van de loop het mooist. Dan blijven de mensen nog hangen na afloop om gezellig na te praten. 

Wat is ‘Run a Bit’?

Run a Bit is de nieuwe naam van de Stichting Crazy River Run. We organiseren van daaruit de Crazy River Run, de City Run en de Merwede Triatlon in Gorinchem. We kunnen ook andere organisaties faciliteren met een website voor inschrijvingen, startnummers, tijdregistratie en andere zaken. Zo ondersteunt Run a Bit lopen in onder andere Werkendam, Vuren en Leerdam. Zo ontstaat een leuk pakket van wedstrijdjes in de regio die binding hebben met elkaar.

Dus we schrijven ons bij Run a Bit in voor de Crazy River Run?

Ja, lopers kunnen zich aanmelden via onze website: www.runabit.nl. Daar is ook alle informatie over de wedstrijd te vinden.

De Crazy River Run beleeft zijn vijfde editie op zondag 10 september. De Kids run begint om 13.30 uur, de 15 kilometer om 14.00 uur en de 5 en 10 kilometer om 14.15 uur. 

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren