Home > Nieuws > Winkels > Annette van Toor: Ik draag Gorcum een warm hart toe!
anna van toor gorinchem

Annette van Toor: Ik draag Gorcum een warm hart toe!

23/02/2017 - 14:00

Na een grote intensieve verbouwing is deze week Anna van Toor in het Piazza Center weer feestelijk heropend. Samen met een sterk team van stijlcoaches staat Annette van Toor al heel veel jaar met plezier in deze winkel.

Hoi Annette, wat is jouw band met Gorcum?

Ik kom oorspronkelijk uit de Hoeksche Waard en ik woon in Noordeloos. Maar ik sta al vijfendertig jaar in de winkel van Anna van Toor in het Piazza Center. Die is net drie weken dicht geweest voor een grote verbouwing, maar we zijn nu weer open!

Even voor de duidelijkheid: jij bent niet Anna van Toor?

Haha, nee hoor. Er is geen Anna van Toor. Het is een familiebedrijf dat in 2018 honderd jaar bestaat. Mijn zwager heeft de dagelijkse leiding tegenwoordig. Volgende maand gaat in Den Bosch de dertigste winkel open, waarvan één de webshop is. Vroeger heette het bedrijf Van Toor Fashion. In 1999 is de eerste Anna van Toor winkel geopend. ‘Anna’ staat voor alle vrouwen die zich aangetrokken voelen tot onze mode. Onze eigen merken zijn Anna en Anna Blue. De winkel in het Piazza Center is de grootste. Het is onze ‘flagship store’. We zitten al in het Piazza sinds dat werd geopend in de jaren zeventig.

Veel modeketens zijn de afgelopen jaren verdwenen. Wat is het geheim van Anna van Toor?

Mooie merken en continu wisselende collecties. We zijn ontzettend actief en we maken er voor zowel de klanten als het personeel een feestje van in de winkel. Onze medewerkers vinden het leuk om bij Anna van Toor te werken en dat stralen ze uit. Daarbij zijn ze vakkundig. Niets is zo vervelend als wanneer de derde broek die je past in een winkel nog niet lekker zit. Onze mensen hebben er zo’n goed oog voor dat zoiets echt niet gebeurt. De nieuwe uitstraling van de winkel maakt het plaatje compleet.

Wat is er allemaal verbouwd?

Álles is eruit gegaan. Het is de achtste winkel die is aangepast aan onze nieuwe stijl. Met veel natuurlijke materialen, zoals messing en lichte kleuren. Ook is er in het vernieuwde winkelconcept ruimte gemaakt voor mooie stukken van Nederlands designtalent. Die Nederlandse handtekening proberen we ook op onze collectie te zetten. Anna en Anna Blue worden sowieso ontworpen door Nederlandse ontwerpsters. Verder hebben we een breed assortiment met ook veel Nederlandse labels als Penn&Ink, Maison Scotch, G-Star, 10 Days, Cambio, Drykorn, Marc Cain, Moscow, en meer. Extra leuk is dat de winkel na de verbouwing ook een hippe koffiebar rijker is.

Zouden jullie niet liever in de binnenstad zitten?

Het Piazza Center is veertien jaar geleden heel mooi verbouwd. Het is er altijd levendig en het heeft een grote regiofunctie. Er is niet voor niets haast nooit leegstand. Het is een uniek winkelcentrum. Onze klanten komen uit het hele land hiernaartoe. Amsterdam, Friesland, zelfs uit België. Ik verwijs mensen vaak door naar de binnenstad als ze nog willen wandelen of uit eten willen.

Kom je zelf vaak in Gorcum, buiten het werk om?

Ik doe alles in de binnenstad. Gorcum heeft alles te bieden. Ik heb mijn fiets hier staan, dus ik fiets regelmatig vanuit het Piazza naar de stad. Ik zing in het Gorcums Opera- en Operettekoor. Voor ons jaarlijkse concert lobby ik de hele Grote Kerk vol, haha! Op 13 mei is het weer zo ver. Dan zingen we liefdesliederen door de eeuwen heen: Van Vondel tot Elvis. Ik vind de vestingwallen een unieke plek, met het uitzicht op de sluis. Ik draag Gorcum een warm hart toe!

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren