Home > Nieuws > Winkels > Dots. Conceptstore: Droom wordt werkelijkheid
dots conceptstore

Dots. Conceptstore: Droom wordt werkelijkheid

08/03/2018 - 15:00

De opening van Dots. Conceptstore afgelopen zaterdag 3 maart was een enorm succes. Lange rijen voor de kassa en lege rekken in de winkel. Een droomstart voor eigenares Eline Onvlee (26 jaar) en haar partner Danny!

More than just one store

De nieuwe conceptstore op de Langendijk is geen ‘gewone’ winkel. Eline Onvlee: “Wij verhuren plekjes in de winkel aan ondernemers, of een plank of zelfs 1 haakje. Het zijn vooral kleine ondernemers en webshops die geen eigen winkel hebben, maar toch iets ernaast willen hebben om hun product te laten zien. Bij ons krijgen ze een plekje en meer naamsbekendheid.”

Dit concept past prima op de Langendijk met zijn conceptstores en aparte winkeltjes. Eline: “We wilden heel graag hier zitten. Toen dit pand vrij kwam, wisten we gelijk: Dit wordt ‘m! Een eigen winkel was altijd al mijn droom. Vorige maand werkte ik nog in de kinderopvang en ik heb er altijd creatieve dingen naast gedaan. Ik maakte veel dingen zelf en stond ermee op markten. Daarom sprak dit concept me zo aan. Ik ben zelf ook zo’n ondernemer geweest. Sinds ik moeder ben van twee kleine kinderen, mis ik bijzondere en zelfgemaakte kinderkleding in Gorinchem. Zo is het idee voor Dots ontstaan.”

Kidscorner, Man cave, Food & Relax

Bij Dots vind je dan ook een hele grote kinderhoek met kinderkleding, zwangerschapskleding, servies, kraamcadeaus en meer. Geen grote merken die je overal kunt kopen, maar originele ontwerpen die vaak ook zelfgemaakt zijn. Maar daar blijft het niet bij. Eline: “We wilden een leuke combinatie maken van food, men, woonaccessoires en sieraden. Het meeste is zelf gemaakt of zelf ontworpen en ook online te koop. Zoals Little Lovely Company en Dots kinderservies. Ondernemers huren in principe een plek voor drie maanden, dus er is steeds een wisselend aanbod. Ook van Gorcumse ondernemers. Het moet wel passen bij de uitstraling en kwaliteit die wij voor ogen hebben. Daar letten we goed op.”

Het idee blijkt een schot in de roos: “Op dit moment zitten we vol met 45 ondernemers. Ik krijg elke dag nieuwe aanvragen, we hebben zelfs een wachtlijst van 50 mensen die graag een plekje willen. Dit hadden we echt niet verwacht!”        

Dots. Conceptstore – Langendijk 18

Website

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren