Home > Nieuws > Winkels > Langendijk | Winkels met een verhaal
De Buurman

Langendijk | Winkels met een verhaal

30/01/2017 - 13:00

Op de Langendijk komen steeds meer winkels met een bijzonder verhaal. In november 2016 zijn er weer twee bij gekomen: de Vitamine Kantine en De Buurman. Hoe gaat het nu met ze?

De Buurman - Langendijk 11

Op 11-11 om 11.11 uur is op nummer 11 De Buurman geopend. Een winkel ‘voor alle mannen die ook wat willen’. Yvonne van Dijk bedenkt alles zelf: “Ik wilde open voor Sinterklaas en de intocht was op 12 november. Dus dat kwam goed uit. De Buurman is voor mannen van 0 tot 100 jaar. De opening is daarom gedaan door vier generaties mannen uit mijn familie: mijn opa, vader, zwager en twee neefjes. En de reacties zijn heel positief, december was top!”

Yvonne is ook eigenaar van Pand50 op nummer 3. “Maar ik heb nog zoveel ideeën, ik kan nog wel vier winkels vullen! Dit pand kwam vrij en er is altijd behoefte aan mannencadeaus. Alles wat niet in Pand50 paste, hebben we hier. Uitgangspunt blijft dat ik moet weten waar het vandaan komt en hoe het gemaakt is. Ik doe alle inkoop daarom zelf; 14 februari ga ik weer op pad. Dan is De Buurman ‘even op reis’, maar de buurvrouw van Pand50 helpt je wel!”    

Vitamine Kantine

De Vitamine Kantine - Langendijk 38

Marco van der Burg opende op 9 november zijn Vitamine Kantine. Sindsdien heeft hij het ‘lekker druk’. “Het gaat goed! Ik kan echt niet anders zeggen. Iedere dag komen er wel enthousiaste mensen binnen die zeggen; wat fijn dat er nu ook iets gezonds te krijgen is met dagverse producten. Daar heb ik van tevoren natuurlijk wel over nagedacht. En dit was er in mijn beleving nog niet.” Een schot in de roos! Marco heeft de trend goed aangevoeld.

Bij De Vitamine Kantine kun je gezonde, verse maaltijden, lunches en drankjes gelijk eten, afhalen of laten bezorgen. Het concept valt ook op de bezorgsites op, volgens Marco. Inmiddels weten ze hem ook buiten Gorinchem goed te vinden. De bezorging heeft hij daarom al uitgebreid naar onder andere Vuren, Dalem, Arkel en Spijk. Maar Marco’s ambities gaan verder: “Dit is een goede start, maar ik heb grootse ambities. Ik zeg er nog niet te veel over, maar mijn doel is een nog groter publiek trekken.”

Bestellen kan op Thuisbezorgd en Hungry

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren