Home > Nieuws > Winkels > Typisch Gorcums: de Gorkumse Bedels
gorkumse bedels

Typisch Gorcums: de Gorkumse Bedels

12/09/2017 - 11:30

Bedels zijn razend populair. Veel mensen sparen Trollbeads, Pandora en andere bedelsystemen. Het inspireerde juwelier Angelo om de Gorkumse Bedels te maken. Een serie bedels uit eigen atelier van Gorkumse monumenten die aan bestaande systemen passen.

Angelo: “Bedels van Amsterdamse grachtenpanden lopen het hardst. Toen dachten we: wat kun je doen wat typisch Gorkums is? Dan kom je hierop. We zijn begonnen met het Dalempoortje en de Merwedebrug; die zijn écht Gorkums! De Blauwe Toren vonden we een mooi verhaal en paste qua maat ook heel goed bij de rest. Ook zijn er bedels van de vesting, Hugo de Groot en het Hamelhuis. De panden worden het meest verkocht. Aan toeristen als souvenir, maar ook veel aan Gorcumers die ze naar familie in het buitenland sturen.“

De bedels zijn zo populair dat ze zelfs een eigen Facebook pagina hebben. Zo zie je als eerste welke nieuwe bedels er zijn. Het is een echt collectors item, dus er komen er zeker nog meer. Angelo en zijn team denken al na welk monument het volgende ontwerp wordt. Suggesties zijn welkom: welke highlight mis je nog in de serie Gorkumse Bedels?

Nieuwe winkel

Eind september gaat Angelo verhuizen van de Arkelstraat naar de Gasthuisstraat. “Dan zitten we op een prachtige locatie op de hoek met twee verdiepingen. Ruimte genoeg om alle producten goed te etaleren. Volgens het shop-in-shop principe krijgen bekende merken als Swarovski, Ti-Sento en Trollbeads een eigen presentatie. Ook de Gorkumse Bedels krijgen een eigen vitrine. Daar gaan we historische foto’s van Gorinchem voor gebruiken.”

Kluisdeuren: gluren mag!

De nieuwe winkel is nu al een eye catcher. Het hele pand is beplakt met spectaculaire kluisdeuren. Kijk je door de openstaande kluisdeurtjes, dan zie je hoe je fantastische prijzen kunt winnen. “Sommige mensen durven niet te ‘gluren’, maar de actie loopt goed. Er zijn al bijna 200 inzendingen en de actie loopt nog door tot aan de opening. Dan zullen wij de winnaars bekend maken”.

Je kunt nog tot eind september meedoen en kans maken op mooie prijzen.

Juwelier Angelo, Gasthuisstraat 2

Website

Laatste artikelen

Dit kan je interesseren