Winter Vesting Gorcum

Winter in Vesting Gorinchem

Home > Winter in Vesting Gorinchem

Winter in Vesting Gorinchem

"Shoppen, lekker eten, glühwein op de ijsbaan, sfeervolle lichtjes, cadeautjes zoeken; de voorpret is eigenlijk het leukst!” Voor Marion Levering, coördinator bij de VVV Gorinchem, is december de leukste tijd van het jaar. Ze geeft dan ook enthousiast haar favoriete tips voor de feestmaand in de sfeervolle vesting.

Het Geheim van de Meester

Het Geheim van de Meester is echt een bezoek waard! In deze tentoonstelling in het Gorcums Museum zie je alle reconstructies uit het populaire tv-programma; bijna niet van echt te onderscheiden. En pak dan gelijk de expositie Bedrieglijk Echt mee; ook heel mooi! In combinatie met een stadswandeling krijg je ook nog een stukje geschiedenis van Gorinchem mee. De VVV biedt dit arrangement aan t/m 16 februari. Het is een compleet dagje uit en je wordt helemaal ontzorgd.

Kerst in Vesting Gorcum

Voor de shoppers is dit Kerstweekend echt een aanrader. Het hele weekend kun je je hart ophalen met kerstshoppen, een Kerstmarkt, live muziek, verwarmde terrassen en schaatsen op de Grote Markt. Op vrijdagavond is er ook een lampionnenoptocht. Leuk om met de kinderen te doen! De ijsbaan is nog de hele kerstvakantie open t/m 5 januari.

Winterse Food Tour

De eerste zaterdag van de maand kun je een Food Tour doen. Het leuke is dat je van de ene naar de andere bezienswaardigheid wandelt en daar opwarmt met winterse gerechten van het seizoen. Als inwoner leer je je eigen stad zo beter kennen, voor bezoekers is het de leukste kennismaking met de stad! De Food Tour kan ook op aanvraag geboekt worden.

Winterklanken

Heel bijzonder is Winterklanken. Liefhebbers van klassieke muziek moeten dit echt een keer meemaken. Vijf klassieke concerten op bijzondere locaties die nog even geheim blijven. Maar ze zijn stuk voor stuk verrassend. En laagdrempelig, dus voor een breed publiek. In het decor van de verlichte vesting is dit de ultieme kerstbeleving!

Marion: “Genoeg om er een weekendtrip van te maken en te blijven overnachten in een B&B, hotel of appartement. Het is een feest om de vesting Gorinchem te bezoeken in december!”

Lees meer

Download de flyer

Winter in Vesting Gorinchem